VEF trešais zaudējums Eiropas kausā, vajadzīgas divas uzvaras

foto sportacentrs.com
foto sportacentrs.com

Basketbola klubs "VEF Rīga" (bilance 1-3) trešdien, 28. novembrī, piedzīvoja trešo zaudējumu pēc kārtas Eiropas kausā, izbraukumā zaudējot Maskavas apgabala "Triumph" (4-0) ar rezultātu 77:82. Pēdējā ceturtdaļā 11 punktus rīdzinieku grozā sameta Tasmīns Mičels. Nākamajā otrdienā, 4. decembrī, vefieši mājās uzņems Vācijas komandu "Artland Dragons". Francijas vicečempioni "Le Mans" savā laukumā sagrāva "pūķus" ar 37 punktu pārsvaru.

Vasilijs Karasjovs nemainīja iepriekšējā spēlē pret rīdziniekiem izmantoto sastāvu, uzticoties aizsargiem Makkī, Karasjovam un Polohinam, kā arī Vaļijevam un amerikānim Sīrsijam. Jahovičs ar partneriem centās ierobežot Makkī, taču mājiniekiem izdevās nogādāt bumbu Karasjovam. Otrajā piegājienā Makkī izlauzās cauri un pirmajās minūtēs “Triumph” izrāvās vadībā ar 6:0. Vefieši ātri pārgāja uz spēli ar mazo sastāvu, centrā atstājot tikai Kavaļausku. Pēc Janičenoka tālmetiena un Denielsa diviem punktiem starpība tika samazināta līdz minimumam 6:5. Ceturtdaļas turpinājumā ļoti veiksmīgi spēlē iesaistījās Dairis Bertāns. Divi agresīvi uzbrukumi beidzās ar četriem iemestiem soda metieniem, bet desmitminūtes beigās iemests tālmetiens, panākot 18:22 VEF labā.

Līdz otrās ceturtdaļas vidum Ramūna Butauta vīri noturēja četru punktu vadību 26:30, taču puslaika pēdējās piecās minūtēs mājinieki veica 15:4 izrāvienu, pirms pārtraukuma nodrošinot septiņu punktu pārsvaru. “Triumph” puslaikā realizēja 15 no 18 divpunktu metieniem (83%!). Makkī un Lendrijs bija nekļūdīgi visos deviņos caurgājienos vai pustālajos mēģinājumos, kamēr vefieši perimetra iekšienē atzīmējās ar 6 no 19 trāpījumiem. Tālmetienos diametrāli pretēja situācija, taču cīņā zem groziem par trešdaļu vairāk bumbu mājiniekiem.

Trešajā ceturtdaļā saviem līderiem aktīvi nāca palīgā Mičels, Vaļijevs un Naimi, divdesmit otrajā minūtē pēc izraēlieša tālmetiena panākot divpadsmit punktu pārsvaru 47:35. Zavacks ar trīspunktnieku starpību nedaudz samazināja, bet pēc viņa otrā trāpījuma un Denielsa aktīvās cīņas groza apakšā, atrāvieu izdevās sadeldēt uz pusi 51:45. Mājinieki vēlreiz attālinājās līdz deviņiem punktiem, taču vefiešiem izdevās vairākas labas epizodes pēc kārtas. Kavaļausks savāca atlēkušo bumbu uzbrukumā un raidīja to grozā, bet Bertāns realizēja otro tālmetienu 56:52. Karasjovs tūlīt atbildēja ar brīvu trīspunktnieku, tomēr pēdejos sešus punktus ceturtdaļā guva Kristaps Janičenoks. Divpunktnieks, pirmais no diviem soda metieniem un pēdējo sekunžu tālmetiens kapteiņa izpildījumā samazināja starpību līdz minimumam 59:58. Trešās ceturtdaļas pēdējās minūtēs vefiešiem izdevās veikt 3:11 izrāvienu.

Izšķirošās ceturtdaļas sākumā Roulends divas reizes izvirzīja rīdziniekus vadībā, divas reizes rezultāts bija neizšķirts, tomēr viesu līderi Makkī, Karasjovs un Tasmīns Mičels kārtējo reizi nosvēra svaru kausus “Triumph” labā. Vāji nospēlēja VEF garie spēlētāji. Karasjovs dankoja un iemeta tālmetienu, rezultatīva metienu sērija izdevās Mičelam. Trīs minūtes pirms beigām mīnus astoņi (76:68). Bertāns samazināja starpību līdz četriem punktiem, taču, sākoties pēdējai minūtei, Mičels savāca atlēkušo bumbu uzbrukumā un raidīja to grozā 78:72. Kaspars Bērziņš ar soda metieniem dzēsa trešdaļu starpības, bet pretinieku uzbrukumā kārtējo reizi lielisks bija Mičels. Divi punkti ar sodu un 81:74. Janičenoks ar tālmetienu trīs punktus atspēlēja. Divi pēdējie Bertāna un Janičenoka mēģinājuma no perimetra bija nesekmīgi, kamēr Sergejs Karasjovs iemeta ceturto no četriem soda metieniem 82:77.

"Triumph" divas kārtas pirms grupu turnīra beigām nodrošinājis vietu "Top 16" kārtā. Sergeja Karasjova komanda šogad uzvarējusi visās sešās mājas spēlēs, pēdējās vienpadsmit cīņās sasniedzot bilanci 9-2.

29.11.2012 , 08:40

sportacentrs.com


Написать комментарий