Politika

Olands un Merkele apņemas darīt visu Grieķijas noturēšanai eirozonā 16.05.2012

Vācijas kanclere Angela Merkele un jaunais Francijas prezidents Fransuā Olands, kurš pēc inaugurācijas otrdien devās uz Berlīni savā pirmajā ārvalstu vizītē, kopīgajā preses konferencē otrdien vakarā paziņojuši par nodomu darīt visu, lai palīdzētu Grieķijai pārvarēt krīzes sekas un noturētu šo Dienvideiropas valsti eirozonā, vēsta ārvalstu mediji.

Olands stājas Francijas prezidenta amatā 15.05.2012

Fransuā Olands otrdien stājies Francijas prezidenta amatā, kļūstot par pirmo sociālistu prezidentu valstī 17 gadu laikā, vēsta ārvalstu mediji.

Romnijs popularitātes ziņā apsteidz Obamu 15.05.2012

Bijušais Masačūsetsas štata gubernators Mits Romnijs, kuram ir vislabākās izredzes kļūt par Republikāņu partijas kandidātu ASV prezidenta vēlēšanām 6.novembrī, popularitātes ziņā apsteidzis pašreizējo prezidentu un Demokrātu partijas kandidātu šīm vēlēšanām Baraku Obamu, liecina jaunas sabiedriskās domas aptaujas rezultāti.

Sociālo lietu komisija sāks skatīt pensiju likuma grozījumiem iesniegtos priekšlikumus 14.05.2012

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas deputāti šonedēļ sāks skatīt pensiju likuma grozījumiem uz otro lasījumu iesniegtos priekšlikumus. Grozījumiem likumā „Par valsts pensijām” deputāti veltīs abas šonedēļ plānotās komisijas sēdes 15. un 16.maijā.

Iesniegs prasību Satversmes tiesā pret grozījumiem akcīzes nodokļa likumā 14.05.2012

Rīt, 15.maijā, Andris Krievs, kurš gada sākumā vadīja no grozījumiem likumā "Par akcīzes nodokli" cietušo Latvijas austrumu pierobežas iedzīvotāju protestus pret likuma grozījumiem, plāno iesniegt prasību Satversmes tiesā.

Obama uz NATO samitu Čikāgā uzaicina Afganistānas prezidentu 14.05.2012

ASV prezidents Baraks Obama uz NATO samitu Čikāgā, kas notiks no 20. līdz 21. maijam, uzaicinājis Afganistānas prezidentu Hamidu Karzaju, lai apspriestu atbildības par drošību valstī nodošanu no NATO vadītajiem starptautiskajiem spēkiem Afganistānas drošības struktūrām, vēsta ārvalstu mediji.

Vizītē ieradīsies Vācijas Ārlietu ministrijas valsts ministrs 14.05.2012

15.maijā vizītē Latvijā ieradīsies Vācijas Ārlietu ministrijas valsts ministrs Mihaels Georgs Links (Michael Georg Link) .

Iekšlietu ministrs: krievu valodas referendumam nauda nāca arī no Krievijas 14.05.2012

Maija beigās valdībai būs jālemj vai piešķirt 4,7 miljonus latu primārajiem sabiedrības integrācijas darbiem, informē TV3 raidījums Nekā Personīga.

Grieķijas sociālistu līderis atzīst, ka nespēj izveidot valdību 12.05.2012

Grieķijas sociālistu līderis Evangels Venizels piektdienas vakarā atzina, ka nespēj izveidot valdību, un tas nozīmē, ka vienīgā iespēja, kā izvairīties no ārkārtas vēlēšanām, ir visiem politiskajiem spēkiem izveidot nacionālās vienotības valdību.

Jaunzeme - Grende problēmas ar kultūras darbiniekiem risinās, atlaižot padomniekus 12.05.2012

Kultūras ministres Žanetas Jaunzemes - Grendes biroja vadītājs Valters Bolēvics un preses sekretāre Iluta Bērziņa pametīs darbu, lai mēģinātu risināt radušās komunikācijas problēmas ar nozares darbiniekiem, piektdien Latvijas Televīzijas raidījumam "Panorāma" sacīja pati ministre.

Fidels Kastro: Krievija ir spējīga dot triecienu imperiālismam 11.05.2012

Kubas bijušais līderis Fidels Kastro uzskata, ka Krievija ir spējīga "adekvātam un daudzveidīgam" triecienam pa imperiālisma bruņotajiem spēkiem, vēsta aģentūra "Itar-Tass".

Priekšpēdējais mēģinājums izveidot koalīciju Grieķijā 11.05.2012

Pēc tam, kad Grieķijas valdošo koalīciju nav izdevies izveidot nedz konservatīvajiem, nedz kreisajiem radikāļiem, vakar pie šā sarežģītā uzdevuma veikšanas ķeries sociālistu līderis Evangeloss Venizeloss, kura partija Pasok svētdien notikušajās vēlēšanās ieguva trešo lielāko atbalstu.

Solvita Āboltiņa Palangā uzrunās Baltijas valstu parlamentāriešus 10.05.2012

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa piektdien, 11.maijā, uzturēsies darba vizītē Lietuvas pilsētā Palangā, kur uzrunās Baltijas Asamblejas parlamentārā semināra „Baltijas balss Eiropas Savienībā - vai pietiekami stipra?” dalībniekus.

Sociālisti iekļaujas Serbijas koalīcijā 10.05.2012

Serbijas valdošās koalīcijas kodolu veidos pašreizējie sadarbības partneri – Demokrātiskā partija un sociālisti. Turklāt sociālistu līderim Ivicam Dačičam ir lielas izredzes iegūt premjera krēslu apmaiņā pret aicinājumu saviem piekritējiem 20. maija prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā balsot par Demokrātiskās partijas vadītāju Borisu Tadiču.

G8 valstu samitā Putina vietā piedalīsies Medvedevs 10.05.2012

Krieviju G8 valstu samitā ASV prezidenta lauku rezidencē Kempdeividā, kurš notiks 18. un 19. maijā, pārstāvēs premjerministrs Dmitrijs Medvedevs, nevis prezidents Vladimirs Putins, vēsta raidsabiedrība BBC.

Saeima atbalsta aizsardzības budžeta paaugstināšanu līdz 2% no IKP 10.05.2012

Saeima ceturtdien vienbalsīgi apstiprināja valsts aizsardzības koncepciju, kas cita starpā paredz līdz 2020.gadam paaugstināt finansējumu aizsardzībai līdz 2% no valsts iekšzemes kopprodukta (IKP).

Krēsliņš Saeimas deputāta mandātu nenolikšot 10.05.2012

Neraugoties uz izslēgšanu no biedrības Demokrātiskie patrioti un aicinājumu nolikt Saeimas deputāta mandātu, Nacionālās apvienības frakcijā strādājošais Kārlis Krēsliņš negrasās pamest Saeimu.

Dombrovskis meklē atbalstu PVN samazināšanai 10.05.2012

Tiekoties ar koalīcijas frakcijām, premjers Valdis Dombrovskis (V) cenšas nodrošināt atbalstu pievienotās vērtības nodokļa (PVN) samazināšanai, ceturtdien raksta laikraksts "Diena".

Grieķiem neveicas ar jaunās valdības izveidi 10.05.2012

Grieķijas parlamenta vēlēšanās otro lielāko balsu skaitu ieguvušās kreiso partiju apvienības "Radikāli kreiso koalīcija" ( SYRIZA) līderis Aleksis Ciprs trešdienas vakarā paziņoja, ka pārtrauc mēģinājumus izveidot valdošo koalīciju.

Bērziņš: ja kultūras ministre nevar atrast kopīgu valodu ar nozari, jāizdara secinājumi 09.05.2012

Ja kultūras ministrei Žanetai Jaunzemei-Grendei (VL-TB/LNNK) neizdosies atrast kopīgu valodu ar nozares pārstāvjiem, tad viņai ir jāizdara secinājumi, šodien pēc tikšanās ar premjeru Valdi Dombrovski (V) žurnālistiem sacīja Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Polija nesteigsies ar eiro ieviešanu 09.05.2012

Polija nesteigsies ar eiro ieviešanu un patlaban nav izvirzījusi konkrētus plānus vai datumus, kad iestāties eirozonā, šonedēļ Varšavā tikšanās laikā ar ārvalstu žurnālistiem sacīja Polijas finanšu ministra vietnieks Dominiks Radzivils.

Rinkēvičs: pēc prezidenta nomaiņas nav redzama radikāla Krievijas ārpolitiskā kursa maiņa 09.05.2012

Pēc prezidenta nomaiņas, amatā stājoties Vladimiram Putinam, nav redzama radikāla Krievijas ārpolitiskā kursa maiņa, Saeimas Ārlietu komisijas sēdē trešdien atzina ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Saeimas komisija atbalsta valsts aizsardzības koncepciju 09.05.2012

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija otrdien, 8.maijā, atbalstīja un nolēma virzīt izskatīšanai Saeimas sēdē lēmuma projektu „Par Valsts aizsardzības koncepcijas apstiprināšanu”, informē Saeimas Kanceleja. 

ASV iesaka Latvijai nekaitināt Krieviju 08.05.2012

Vai ASV bija patiesais inciators Saeimas atlaišanai? Par ko liecina regulāras amatpersonu vizītes uz ASV vēstniecību, un cik gara ir Vašingtonas roka Latvijas politikā iepretim daudz piesauktajai Maskavas rokai? 

Izraēlas premjers izveido jaunu koalīciju, izvairās no pirmstermiņa vēlēšanām 08.05.2012

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu panācis vienošanos par jaunas koalīcijas izveidi parlamentā, izvairoties no pirmstermiņa parlamenta vēlēšanām, kas bija paredzētas septembrī, vēsta raidsabiedrība BBC.

Prezidents Olands – nosvērts un gatavs kompromisiem 08.05.2012

Socioloģiskās aptaujas, kas pēdējā pusgada laikā rīkotas Francijā, nav melojušas, un brīnumi nav notikuši – par jauno prezidentu ievēlēts 57 gadus vecais Fransuā Olands, kurš kļūs par pirmo sociālistu šajā amatā kopš Fransuā Miterāna laikiem.

ASV izjauc "Al Qaeda" Jemenas filiāles plānu uzspridzināt aviolaineri 08.05.2012

ASV specdienestu darbinieki ir izjaukuši "Al Qaeda" Jemenas filiāles plānu uzspridzināt pasažieru lidmašīnu, kas devās uz ASV, laikā ap Osamas bin Ladena nogalināšanas pirmo gadskārtu, pirmdien paziņoja Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) amatpersonas.

Atšķirīgs viedoklis par Putina atkārtotās ievēlēšanas ietekmi uz situāciju Krievijā 07.05.2012

Latvijas iedzīvotāju viedoklis par Vladimira Putina atkārtotās ievēlēšanas prezidenta amatā ietekmi uz sociālekonomisko stāvokli Krievijā dalās, liecina pētījumu aģentūras "TNS" pētījums.

Provizoriskie rezultāti: Grieķijas valdošā koalīcija parlamenta vēlēšanās iegūst mazāk nekā trešdaļu balsu 07.05.2012

Grieķijas divu partiju valdošā koalīcija, kura panāca taupības pasākumu ieviešanu starptautiskā aizdevuma saņemšanai, svētdien notikušajās pirmstermiņa parlamenta vēlēšanās ir ieguvusi tikai 32,4% balsu, liecina Iekšlietu ministrijas pirmdien publicēti provizoriski rezultāti pēc 95% balsu saskaitīšanas.

Klintone aicina Indiju pirkt mazāk Irānas naftas 07.05.2012

ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone mudina Indiju iepirkt mazāk naftas no Irānas, pret kuru vērstas ASV un citu valstu sankcijas, vēsta raidsabiedrība BBC.

Aptaujas: par Francijas prezidentu ievēlēts Olands 07.05.2012

Svētdien notikušajā prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā Francijā uzvarējis Sociālistiskās partijas kandidāts Fransuā Olands, vēsta raidsabiedrība BBC, atsaucoties uz vēlētāju aptauju rezultātiem.

Pirmdien prezidenta amatā inaugurēs Putinu 07.05.2012

7. maijā svinīgā ceremonijā inaugurēs 4. martā par Krievijas prezidentu ievēlēto ministru prezidentu Vladimiru Putinu, vēsta aģentūra "Itar-Tass".

Saeimas prezidijs lems par Urbanoviča sodīšanu 03.05.2012

Saeimas Prezidijs jau tuvākajā laikā lems par apvienības "Saskaņas centrs" (SC) frakcijas vadītāja Jāņa Urbanoviča sodīšanu par parlamenta sēdes kavēšanu, aģentūrai LETA pastāstīja Saeimas priekšsēdētājas biedrs Andrejs Klementjevs (SC).

Krievija ierosina NATO veidot kopīgu pretraķešu aizsardzības sistēmu Eiropā 03.05.2012

Kopīgas Krievijas un NATO pretraķešu aizsardzības sistēmas izveide būtu optimālais problēmas risinājums, ceturtdien paziņoja Krievijas Drošības padomes priekšsēdētājs Nikolajs Patruševs.

Lībijā atceļ reliģisko partiju aizliegumu 03.05.2012

Lībijas Pagaidu pārejas nacionālā padome ir atcēlusi aprīļa beigās pieņemto aizliegumu jūnijā gaidāmajās vēlēšanās piedalīties uz reliģiskiem un etniskiem pamatiem veidotām politiskajām partijām, vēsta raidsabiedrība BBC.

Premjers: 2014.gadā Latvija varētu būt vienīgā valsts, kas ievieš eiro 03.05.2012

2014.gadā Latvija varētu būt vienīgā valsts, kas ievieš eiro, intervijā laikrakstam "Diena" saka premjers Valdis Dombrovskis (V).

Budžeta komisijas deputāti iepazīstas ar valsts budžeta izpildes rādītājiem 03.05.2012

Valsts budžets šī gada pirmajos mēnešos pildās ar uzviju, Latvija uzrādot vienus no straujākajiem ekonomikas izaugsmes rādītājiem Eiropas Savienībā, un šīs tendences rada iespējas jau šogad veikt pasākumus nodokļu samazināšanai, informē Saeimas Kanceleja. 

Saeimas komisija iepazīstas ar izglītības reformu virzību 03.05.2012

Lai iepazītos ar Izglītības un zinātnes ministrijas aktualitātēm izglītības reformu norisē un ministrijas reorganizācijas gaitā, trešdien, 2.maijā, Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisijas deputāti tikās ar izglītības un zinātnes ministru Robertu Ķīli, informē Saeimas Kanceleja. 

Dombrovskis: pārāk aizrāvāmies ar mežonīgo kapitālismu, varējām saglābt daļu ražotāju 03.05.2012

Latvija pēc neatkarība atgūšanas pārāk aizrāvās ar liberālisma virzienu un teorijām par brīva tirgus attīstību, šādu viedokli par Latvijā paveikto pēc neatkarības atjaunošanas pirms 22 gadiem intervijā laikrakstam "Diena" pauž Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

Latvijas un Igaunijas prezidenti nedosies uz samitu Ukrainā 02.05.2012

Vairāku Eiropas valstu līderiem, kuri paziņojuši, ka nepiedalīsies Centrālās un Austrumeiropas valstu prezidentu samitā maija vidū Krimā, pievienojies arī Latvijas prezidents Andris Bērziņš, kā arī Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess.

Plāno liegt priekšvēlēšanu aģitāciju TV ēterā 30 dienas pirms vēlēšanām 02.05.2012

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldību komisijas deputāti trešdien atbalstīja ieceri priekšvēlēšanu aģitācijas likumā iestrādāt normu, ar kuru turpmāk 30 dienas pirms Saeimas vai pašvaldību vēlēšanām būs liegta priekšvēlēšanu aģitācija televīzijās.

Bolīvija nacionalizē Spānijai piederošu elektroapgādes uzņēmumu 02.05.2012

Bolīvijas prezidents Evo Moraless paziņojis par Spānijai piederošas elektroapgādes kompānijas nacionalizēšanu. Prezidents ir pavēlējis armijai pārņemt Spānijas kompānijas "REE" filiāli Bolīvijā, kurai pieder aptuveni trīs ceturtdaļas no Bolīvijas elektrotīkliem, vēsta raidsabiedrība BBC.

Obama ierodas negaidītā vizītē Afganistānā; paraksta stratēģiskās partnerības līgumu 02.05.2012

ASV prezidents Baraks Obama trešdien, kad aprit gads kopš starptautiskās teroristu organizācijas "Al Qaeda" ilggadējā vadītāja Osamas bin Ladena nogalināšanas, iepriekš neizziņotā vizītē ieradās Afganistānā, kur parakstīja līgumu par stratēģisko sadarbību starp Vašingtonu un Kabulu, kā arī teica runu amerikāņiem, sakot, ka karš tuvojas beigām.

Rinkēvičs paraksta sadarbības memorandu ar Indonēzijas ĀM 01.05.2012

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs no sestdienas līdz pirmdienai uzturējās darba vizītē Indonēzijā un tikšanās laikā ar ārlietu ministru Mārtiju Natalegavu parakstīja sadarbības memorandu starp abām Ārlietu ministrijām, apņemoties stiprināt politisko, ekonomisko un kultūras sadarbību, informēja Latvijas Ārlietu ministrija.

Merkeles ierašanās uz futbola EČ Ukrainā atkarīga no situācijas ar Timošenko 01.05.2012

Tas, vai Vācijas kanclere Angela Merkele ieradīsies Ukrainā uz futbola Eiropas čempionāta (EČ) finālturnīru, ir atkarīgs no situācijas saistībā ar bijušo Ukrainas premjerministri Jūliju Timošenko, pirmdien paziņoja Vācijas valdības preses sekretārs.

"Taliban" kaujinieki ielaužas gubernatora rezidencē Afganistānā 28.04.2012

Bruņoti radikālās islāmistu organizācijas "Taliban" kaujiniek sestdien ielauzušies Kandahāras provinces gubernatora mājā reģiona administratīvajā centrā Kandaharā. Divi gubernatora miesassargi nogalināti, bet vēl viens ievainots, vēsta aģentūra "RIA Novosti".

Saeimas priekšsēdētāja: Latvija gatava dalīties reformu pieredzē ar Maķedoniju 28.04.2012

Ka informē Saeimas Kanceleja, Latvija atbalsta Maķedonijas virzību uz dalību Eiropas Savienībā (ES) un NATO, kā arī gatava dalīties savā reformu pieredzē. To Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa uzsvēra, sestdien, 28.aprīlī, Saeimā tiekoties ar Maķedonijas prezidentu Gjorge Ivanovu (Gjorge Ivanov), kurš Latvijā uzturas valsts vizītē.

Sašķeļas "Vienotības" Talsu nodaļa, partija paliek bez pārstāvniecības novada domē 28.04.2012

Apmēram desmit cilvēki pauduši gatavību pamest partijas "Vienotība" Talsu nodaļu, un šo cilvēku vidū ir arī visi trīs "Vienotību" Talsu novada domē pārstāvošie deputāti, portālam "Delfi" apstiprināja "Vienotības" Talsu nodaļas vadītāja vietnieks Gatis Vjaters.

Labējo partiju deputātu viedokļi par kopīgu startu domes vēlēšanās atšķiras 28.04.2012

Ja labējās partijas Vienotība, Zatlera Reformu partija un Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-TB/LNNK nevienosies par kopīgu startu nākamajās Rīgas domes vēlēšanās, kāda no tām riskē neiegūt pārstāvniecību pašvaldībā, un tas nozīmētu Saskaņas centra koalīcijas palikšanu pie varas arī nākamajā sasaukumā.

Čehijas parlaments izsaka uzticību premjera Nečasa valdībai 28.04.2012

Čehijas parlaments piektdienas vakarā nobalsoja par uzticību premjerministra Petra Nečasa labēji centriskajai valdībai, un līdz ar to valdība var turpināt darbu.