Politika

ZRP: Olšteina 'atmiņas zudums' ir komisks 13.04.2012

No Zatlera Reformu partijas (ZRP) aizgājušais Saeimas neatkarīgais deputāts Klāvs Olšteins izplata nepatiesu informāciju par vairāku ZRP ministru partijas piederību, tā Olšteina izteikumus par ZRP portālam "Delfi" vērtēja partijas preses sekretāre Daiga Holma, nosakot, ka Olšteina "atmiņas zudums kļūst komisks".

Vīrs, kurš gatavojas kļūt par Latvijas prezidentu 13.04.2012

Ekonomists un uzņēmējs Andris Deniņš paziņojis, ka ir gatavs kļūt par Latvijas Valsts prezidentu. Viņš ir nodibinājis biedrību «Stratēģiskās pētniecības un vadības centrs», kura iecerējusi Latgalē būvēt metanola rūpnīcu, ceturtdien raksta «Latvijas Avīze».

Dzintars: mūsu dēļ koalīcija darbojas "nacionālāk" 13.04.2012

Vērtējot 11.Saeimas un valdošās koalīcijas pēcvēlēšanu darbību, secināms, ka valdībā iekļautās Nacionālās apvienības (NA) dēļ arī koalīcijas partneri "savā retorikā un darbībās ir bijuši spiesti būt nacionālāki", NA kongresa priekšvakarā intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" pauda viens no NA vadītājiem Raivis Dzintars.

Grieķijas vēlēšanas var novest strupceļā 13.04.2012

Socioloģisko aptauju dati liecina, ka nevienai no divām vadošajām Grieķijas partijām neizdosies saņemt pietiekami daudz balsu 6. maijā paredzētajās vēlēšanās, lai izveidotu stabilu valdību. 

Olšteins: Zatlers jau ir politiskā pagātne 13.04.2012

Skatoties uz Zatlera reformu partijas (ZRP) reitinga samazinājumu no 20,8% 11.Saeimas vēlēšanu dienā līdz 3,6% šā gada martā, var teikt, ka Valdis Zatlers jau ir politiskā pagātne, intervijā aģentūrai LETA sacīja Saeimas neatkarīgais deputāts Klāvs Olšteins.

Deputāts Lāčplēsis: Lai sakārtotu nozari, jābūt lielai politiskai gribai 2 13.04.2012

Vakardienas reģionālais forums «Iespēju Latgale» izraisīja tā dalībniekos visdažādākās jūtas, taču lielākoties tā bija vilšanās sakarā ar to, ka pietrūka diskusijas, konkrēto priekšlikumu un laiks tika pavadīts nelietderīgi.

Ukrainas premjers aicina Timošenko atvainoties ukraiņiem 12.04.2012

Ukrainas premjers Nikolajs Azarovs vizītes laikā Lietuvā aicinājis bijušo Ukrainas premjeri Jūliju Timošenko atvainoties ukraiņiem un nožēlot izdarītos pārkāpumus, ziņo "RIA Novosti".

Daugavpili V. Dombrovskim parādīja pamestās ēkas un to perspektīvas 12.04.2012

Kā ir zināms, šodien, 12.aprīlī, Daugavpilī darba vizītē ir ieradies Latvijas premjerministrs Valdis Dombrovskis, kuru pavada kolēģi no Rīgas un Saeimas deputāts Jānis Lāčplēsis.

Ščipčinskis: Vienotības problēma ir nespējā formulēt konkrētus mērķus 12.04.2012

Vienotībai kā partijai nav vainas, bet problēma ir kopējā politisko spēku dienaskārtībā. Tā nav koncentrēta uz Latvijas problēmām, - viesojoties laikraksta Diena un portāla Diena.lv raidījumā Dienas rīts izteicās viens no biedrības Latvijas attīstībai dibinātājiem, Vienotības pēdējo divu priekšvēlēšanu kampaņu organizators Ainārs Ščipčinskis.

Putins nosauc NATO par aukstā kara atavismu 12.04.2012

Krievijas premjerministrs Vladimirs Putins trešdien Valsts domē nosauca Ziemeļatlantijas līguma organizāciju (NATO) par aukstā kara atavismu, kas reizēm "bāž savu degunu" svešās lietās, bet reizēm spēlē stabilizējošu lomu.

Krievijas ĀM pauž cerību, ka leģionāru piemiņas dienu nepielīdzinās 9.maijā svinētajai Uzvaras dienai 12.04.2012

Krievijas Ārlietu ministrija (ĀM) cer, ka leģionāru piemiņas diena netiks pielīdzināta 9.maijā svinētajai Uzvaras dienai, paziņojis Krievijas ĀM pilnvarotais cilvēktiesību, demokrātijas un tiesiskuma pārākuma jautājumos Konstantīns Dolgovs.

Igaunijas vēstnieks Krievijā bez atļaujas apmeklējis ārzemniekiem slēgto Severodvinsku 12.04.2012

Igaunijas vēstnieks Krievijā Simmu Tīks ar grupu vēstniecības darbinieku februārī bez atļaujas apmeklējis ārzemniekiem slēgto Arhangeļskas apgabala Severodvinskas pilsētu, kur būvē atomzemūdenes.

Juridiskā komisija ziemas sesijā turpinājusi vairāku reformu virzību 11.04.2012

Atteikšanās no amatpersonu aizklātas ievēlēšanas, izmaiņas referendumu ierosināšanas kārtībā, tiesu atslogošana, darbs pie Pilsonības likuma grozījumiem – tās ir būtiskākās reformas, pie kurām Saeimas 2012.gada ziemas sesijā strādājusi Saeimas Juridiskā komisija.

Šadurskis noliedz, ka Dombrovskis premjera amatu varētu nomainīt pret posteni Briselē 11.04.2012

"Premjers Valdis Dombrovskis (V) Eiropā ir pazīstams, tāpēc runas, ka viņam varētu tikt piedāvāts labs darbs Eiropas Savienības institūcijās, izklausās ticamas, taču es par šādiem piedāvājumiem neko neesmu dzirdējis," - "Rietumu Radio" sacīja Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Kārlis Šadurskis (V), komentējot runas, ka Dombrovskim varētu piedāvāt labu amatu Briselē, ko viņš varētu pieņemt, jo pašreizējā amatā sevi ir izsmēlis.

Gruzija izmēģinājusi bezpilota lidaparātu 11.04.2012

Gruzija izmēģinājusi bezpilota lidaparātu, izmēģinājumā piedalījies arī Gruzijas prezidents Mihails Saakašvili, vēsta BBC.

Prezidents izsludina Vidzemes, Latgales, Kurzemes un Zemgales ģerboņu likumu 11.04.2012

Valsts prezidents Andris Bērziņš trešdien izsludinājis Vidzemes, Latgales, Kurzemes un Zemgales ģerboņu likumu, portālu "Delfi" informēja Valsts prezidenta kancelejas Preses dienestā.

Andrejs Klementjevs tiekas ar jauno Marokas vēstnieku 11.04.2012

Saeimas priekšsēdētājas biedrs Andrejs Klementjevs otrdien, 10.aprīlī, tiekoties ar Marokas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Jādi Bušābu (Yahdih Bouchaab), pārrunāja iespējas veicināt abu valstu sadarbību ekonomikā, tūrismā un augstākās izglītības jomā. Vēstnieks Saeimā bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Valsts prezidents apmeklēs Satversmes tiesu 11.04.2012

Trešdien Valsts prezidents Andris Bērziņš apmeklēs Satversmes tiesu (ST), kur ar konstitucionālās tiesas tiesnešiem apspriedīs ST lomu valsts konstitucionālo vērtību stiprināšanā un pārrunās ST prakses aktuālākos jautājumus, informē ST priekšsēdētāja palīdze Līga Pauliņa.

Visi deputāti no Daugavpils, izņemot Lāčplēsi, debatē Saeimā 2 10.04.2012

Latvijas Saeimas preses dienests ziņo, ka 2012.gada pēdējās ziemas sesijas laikā, kas turpinājās līdz 3.aprīlim, parlaments novadīja 13 kārtējās sēdes, kuru gaitā tika pieņemti 50 likumi (12 jauni un grozījumi 38 likumos). 

"Saskaņas centrs" iestājas "pret" fiskālo disciplīnu 10.04.2012

Kreiso spēku pārstāvji, Saskaņas centra Saeimas frakcija norāda: jaunais Eiropas fiskālais līgums nepasargās no jaunām krīzēm, bet kaitēs valsts izaugsmei.

Kalniņa-Lukaševica: Latvijas izredzes nākamajā ES budžetā saņemt lielāku finansējumu pieaug 10.04.2012

Aktīvi skaidrojot Latvijas nostāju, pieaug mūsu valsts izredzes nākamajā Eiropas Savienības (ES) daudzgadu budžetā saņemt lielāku finansējumu. To, raksturojot komisijas darbu ziemas sesijā, norāda Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Zanda Kalniņa-Lukaševica, uzsverot, ka turpmāk sarunu procesā izšķiroša būs visu trīs Baltijas valstu sadarbība, kurai komisija pievērš lielu uzmanību.

Ināra Mūrniece: strādājam plecu pie pleca ar nozaru profesionāļiem 10.04.2012

Ziemas sesijā Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija lielu uzmanību veltīja mediju jautājumiem. Viens no tiem bija sekmīgi noslēgusies Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) ievēlēšana.

Cimdars: Interneta balsošanas sistēmu varētu izstrādāt šogad 10.04.2012

Valsts sekretāru sanāksmē martā ir izsludināta koncepcija "Par interneta vēlēšanu sistēmas izveidi", kuras mērķis ir ieviest jaunu balsošanas veidu - interneta vēlēšanu sistēmu, kas paredz nodrošināt vēlētāju balsošanu internetā 2013.gada pašvaldību vēlēšanās iepriekšējā balsošanā, intervijā aģentūrai LETA pastāstīja Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Arnis Cimdars.

Krievija noliedz, ka tai būtu slēpti mērķi Latvijā 10.04.2012

Krievijas vēstniecība noliedz, ka Krievijai būtu kādi slepeni mērķi Latvijā, teikts šodien izplatītajā paziņojumā.

Kalniete ievēlēta par Eiropas vēstures skolotāju asociācijas atbalsta fonda prezident 09.04.2012

Eiropas vēstures skolotāju asociācija EUROCLIO ikgadējā kopsapulcē 4. martā ievēlēja Eiropas Parlamenta (EP) deputāti Sandru Kalnieti par asociācijas atbalsta fonda prezidenti, portālu Diena.lv informēja EP pārstāvis Mārtiņš Spravņiks.

Sergejs Dolgopolovs: saziņa ar valsts un pašvaldību iestādēm kļūs vienkāršāka 06.04.2012

Ziemas sesijā Saeima galīgajā lasījumā pieņēma Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas virzītos grozījumus Iesniegumu likumā, kas ļaus iedzīvotājiem no šī gada 1.septembra iesniegt iesniegumus valsts un pašvaldību institūcijām, izmantojot portālu www.latvija.lv, tādējādi saziņā ar valsts iestādēm pakāpeniski ieviešot vienas pieturas aģentūras principu.

Ulmanis: 10.Saeimas atlaišana nav devusi gaidītos rezultātus 05.04.2012

10.Saeimas atlaišana pirms nepilna gada nav devusi gaidīto rezultātu, - tā bija nepārdomāta un nebija nepieciešama, - šorīt LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja eksprezidents Guntis Ulmanis.

Aija Barča: Sociālo lietu komisijas uzmanības lokā – situācija veselības nozarē 1 05.04.2012

Viens no šīs sesijas darba akcentiem Sociālo un darba lietu komisijā bija situācija veselības aprūpē, norāda tās priekšsēdētāja Aija Barča: „Komisija saņem daudz zvanu un vēstuļu tieši par medicīnas kvalitāti un pieejamību. 

Ventspils opozīcija atkal prasa gāzt Lembergu no mēra amata 05.04.2012

Divi Ventspils pilsētas domes opozīcijas deputāti aicinājuši sasaukt Ventspils domes ārkārtas sēdi, lai lemtu par Aivara Lemberga ("Latvijai un Ventspilij") un Jāņa Vītoliņa ("Latvijai un Ventspilij") atbrīvošanu no amatiem Ventspils domē un brīvostā, portālu "Delfi" informēja Ventspils pilsētas domes opozīcijas deputāti Vladislavs Šafranskis un Ivars Landmanis (ZRP).

Druviete: grozījumi likumos jāpamato izglītības sistēmas pārzināšanā un izpētē 05.04.2012

11.Saeimas ziemas sesijā Izglītības, kultūras un zinātnes komisija strādāja ar vairākiem nozarei nozīmīgiem likumprojektiem un, reaģējot uz sabiedrībā aktuālām norisēm, rīkoja diskusijas un tikšanās ar jomas ekspertiem.

Prognozē jauno lokālo partiju apvienošanos 05.04.2012

Pēc divu spēcīgu partiju – Tautas partija (TP) un Latvijas Pirmā partija/Latvijas ceļš (LPP/LC) – pašlikvidēšanās bez politiskās piederības palikušie politiķi uzsākuši reģionālo partiju dibināšanas sprintu.

Zaķis: valstij vajadzētu koordinēt savu pārstāvniecību ostās 04.04.2012

Valstij vajadzētu koordinēt savu pārstāvju darbību ostās, intervijā izteicās partijas "Vienotība" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Dzintars Zaķis.

Šveices politiķi grib atjaunot robežkontroli 04.04.2012

Šveices politiķi, lai apkarotu valstī pieaugošo ārvalstu organizēto kriminālo grupējumu pastrādāto noziegumu skaitu, mudina atjaunot robežkontroli. 

Brigmanis: Deputātu imunitātes mazināšanu izgāza pati koalīcija 04.04.2012

Lai gan Saeima pagājušajā nedēļā noraidīja grozījumus Satversmē, kas ļautu pie deputātiem izdarīt kratīšanas, kā arī viņus administratīvi sodīt bez parlamenta piekrišanas, koalīcijas spēki gatavi ieceri virzīt atkārtoti.

Romnijs uzvar vēl trīs priekšvēlēšanās 04.04.2012

ASV Mērilendas un Viskonsinas štatos un galvaspilsētā Vašingtonā (Kolumbijas distriktā) otrdien notika republikāņu priekšvēlēšanas, kurās uzvarējis bijušais Masačūsetsas štata gubernators Mits Romnijs, atstājot otrajā vietā bijušo senatoru no Pensilvānijas Riku Santorumu, ziņoja ASV mediji.

No Sprūdža ierosmēm pašvaldību pārstāvji vēl neredz ieguvumus 04.04.2012

Pašvaldību pārstāvji neredz ieguvumus no domes deputātu skaita samazināšanas, ko ierosinājis vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (ZRP). 

Saeima ziemas sesijā pieņēmusi 50 likumus 03.04.2012

Saeima 2012.gada ziemas sesijā Saeima sanāca uz 13 kārtējām sēdēm, kurās pieņēmusi 50 likumus, tostarp 12 jaunus likumus un grozījumus 38 likumos. Likumdošanas procesā, skatot likumprojektus otrajā un trešajā lasījumā, izskatīts 981 priekšlikums.

Āboltiņa sarunā ar Uzbekistānas parlamenta vicespīkeru uzsver parlamentārās sadarbības nozīmi (VIDEO) 03.04.2012

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa otrdien, 3.aprīlī, tiekoties ar Uzbekistānas Republikas parlamenta Likumdošanas palātas priekšsēdētāja vietnieku Boriju Alihanovu un viņa vadīto delegāciju, akcentēja parlamentārās sadarbības nozīmi abu valstu attiecību veidošanā un Latvijas gatavību dalīties reformu pieredzē.

Veic vērienīgu augsta līmeņa ierēdņu rotāciju 03.04.2012

Valdība otrdien atbalstīja koalīcijā iepriekš panākto vienošanos par vairāku ministriju valsts sekretāru rotāciju.

Zaķis: lai SC iekļūtu iekļūtu koalīcijā, viņiem ir jādabū 51 balss Saeimā 03.04.2012

Lai patlaban opozīcijā esošā apvienība "Saskaņas centrs" (SC) iekļūtu koalīcijā, viņiem ir jādabū 51 balss Saeimā, intervijā aģentūrai LETA izteicās partijas "Vienotība" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Dzintars Zaķis.

Prezidents ir pret, ka pie deputātiem veic kratīšanu un administratīvi soda bez Saeimas akcepta 03.04.2012

Valsts prezidents Andris Bērziņš atbalsta Satversmes grozījumus, kas noteiktu atklātu balsojumu Valsts prezidenta vai Satversmes tiesas tiesneša ievēlēšanas gadījumos, taču mazāk atbalsta tos grozījumus, kas noteiktu, ka pie Saeimas deputātiem varēs izdarīt kratīšanas, kā arī viņus varēs administratīvi sodīt bez parlamenta piekrišanas.

Sudraba: likuma grozīšana ar mērķi pielāgot to konkrētai personai nav pieņemama 03.04.2012

Jebkādu likuma grozījumu virzīšana ar mērķi likumu pielāgot konkrētai personai nevar būt pamatota un pieņemama, sacīja valsts kontroliere Inguna Sudraba.

Sīrijas prezidents piekritis īstenot ANO miera plānu 03.04.2012

ANO un Arābu līgas īpašais sūtnis Kofi Annans uzstādījis Sīrijas prezidentam Bašaram al Asadam nosacījumus, kurus paredz piedāvātais miera plānu, pirmdien ANO Drošības padomē paziņojis Annans, ziņo Agence France-Presse.

Deputātam Vējonim par Saeimas sēdes kavēšanu no algas atvilks 20% 02.04.2012

Bijušajam vides ministram, tagadējam Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputātam Raimondam Vējonim par Saeimas sēdes neattaisnotu kavēšanu no algas tiks atvilkti 20%, šodien nolēma Saeimas Prezidijs.

Olšteina biedrība rosina grozīt likumu, lai Sudraba varētu trešo reizi kandidēt uz VK 02.04.2012

Biedrība Brīvie demokrāti vērsīsies pie koalīcijas partneriem ar piedāvājumu grozīt Valsts kontroles (VK) likumu, nosakot, ka viena un tā pati persona, par Valsts kontrolieri var būt trīs termiņus pēc kārtas, informē briedrības pārstāvji.

No amata atkāpjas plaģiātisma skandālā iesaistītais Ungārijas prezidents 02.04.2012

Ungārijas prezidents Pāls Šmits pirmdien paziņoja par atkāpšanos no amata pēc tam, kad viņam pagājušajā nedēļā saistībā ar plaģiātisma skandālu atņēma 1992.gadā piešķirto doktora grādu.

Saeimā darbu sāk sabiedrības saliedētības komisija 02.04.2012

Saskaņā ar Saeimas kārtības ruļļa grozījumiem šī gada 1.aprīlī Saeimas Pilsonības likuma izpildes komisija oficiāli ir pārtapusi par Sabiedrības saliedētības komisiju.

Sīrijas opozīcijas cīnītāji saņems algu 02.04.2012

Opozīcijas nemierniekiem, kas cīnās pret Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīmu, tiks maksāta alga, paziņoja opozīcijas izveidotā Sīrijas Nacionālā padome, kuru tā dēvētās Sīrijas draugu grupas dalībvalstis svētdien atzina par visu Sīrijas iedzīvotāju "likumīgu pārstāvi".

Saeimā vairs nebūs Saimnieciskās komisijas 02.04.2012

Saeimā no 1.aprīļa vairs nebūs Saimnieciskās komisijas, savukārt Pilsonības likuma izpildes komisiju turpmāk sauks par Sabiedrības saliedētības komisiju.