Deputāts Lāčplēsis: Lai sakārtotu nozari, jābūt lielai politiskai gribai 2

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Vakardienas reģionālais forums «Iespēju Latgale» izraisīja tā dalībniekos visdažādākās jūtas, taču lielākoties tā bija vilšanās sakarā ar to, ka pietrūka diskusijas, konkrēto priekšlikumu un laiks tika pavadīts nelietderīgi.

DU zālē bija sapulcējušies gandrīz visi Latgales pašvaldību vadītāji, uzņēmēji, masu informācijas līdzekļu pārstāvji un vienkārši mūsu reģiona attīstībā ieinteresēti cilvēki.
Foruma dalībnieku vidū bija arī XI Saeimas deputāts Jānis Lāčplēsis, kurš pēc foruma beigām veltīja mums dažas minūtes, lai sniegtu savu komentāru. Pēc deputāta domām, no foruma nevajadzēja gaidīt kādus konkrētus risinājumus, bet bija svarīgi noskaidrot, kādā virzienā strādā darba grupa un kādi projekti tiks realizēti. 

„Diemžēl, pagaidām uzmanība netika pievērsta dieviem būtiskiem momentiem. Pirmkārt, mums ir pietiekoši liels uzņēmēju skaits, kuri jau ir radījuši darba vietas, turklāt, bez struktūrfondu un valsts atbalsta. 

Jāpievērš uzmanība tiem, kas atbalsta šos darba devējus. Piemēram, Daugavpils pašvaldība, kas piedāvā nodokļu atvieglojumus jaunu darba vietu radīšanai. Garas spredelēšanas vietā valstij jāpadomā, kādā veidā būtu aktīvi jāstrādā ar tiem, kas ir ieinteresēts ražošanas attīstībā. 

Otrkārt, jāpadomā arī par radītās darba vietas kvalitāti. Ja mums uz šo brīdi būvniecībā, kuru finansē valsts un pašvaldība, cenas ir sasniegušas Eiropas līmeni, tad darba algas šajā ziņā stipri atpaliek. Jātiek skaidrībā, kāpēc cilvēki strādā bez darba līgumiem, kāpēc darba algas neatbilst tai cenai, kuru maksā valsts. Jo cerēt, ka cilvēki atgriezīsies no ārzemēm, lai šeit iekārtotos darbā, ir nereāli un naivi. Lai sakārtotu valsts un pašvaldību finansēšanas nozari, ir jābūt lielai politiskai gribai. 

Bet notikušajā forumā pietrūka konkrētās informācijas”, - savu viedokli pauda Jānis Lāčplēsis.
 


Написать комментарий

Vai mēra amatā tika pievērsta uzmanība šiem jautājumiem ... vai tā ir pēkšņā apskaidrība ...

Gribēt un gribai ! Politiķu mīļākā forma būtu ne liela , bet ilga gribēšana :)

Написать комментарий