ASV vairs nesēdinās cietumā mazos narkotiku tirgotājus

foto: ir.lv
foto: ir.lv

„Personām, kuras veikušas nelielus likumpārkāpumus, kas nav saistīti ar noziedzīgiem grupējumiem vai narkotiku dīleriem, no šā laika netiks izvirzītas apsūdzības ar obligātu ieslodzījumu”, - paziņoja Holders, uzstājoties Amerikas juristu asociācijā Sanfrancisko. 

Tagad ieslodzījuma vietā šādiem likumpārkāpējiem tiks nozīmēts ārstniecības kurss pret narkotiku atkarību vai sabiedriskie darbi. Tieslietu ministrs atzīmēja, ka šis līdzeklis ļaus ietaupīt ievērojamus līdzekļus gan federālajā kasē, gan štatu budžetos.

„Pastāvošā ieslodzījuma termiņa piespriešanas prakse ir neefektīva, nav racionāla un nes nopietnu ekonomisku slodzi. Tikai 2010. gadā Amerikas cietumu uzturēšanai tika iztērēti 80 miljardi dolāru”, - Holderu citē aģentūra ИТАР-ТАСС. Jāatzīmē, ka ASV cietumos atrodas 25% visas pasaules ieslodzīto, tai pašā laikā valstī dzīvo tikai 5% pasaules iedzīvotāju. Patlaban ASV ir apmēram 1,5 milj. Ieslodzīto, no kuriem 47% bija notiesāti par noziegumiem, kas saistīti narkotiku apriti. Saskaņā ar Tieslietu ministrijas datiem federālie cietumi pašlaik ir pārslogoti gandrīz par 40%, raksta monavista.ru.

 


Написать комментарий