Polittehnologs: Par nākamo Latvijas premjeru varētu kļūt Raivis Dzintars

foto mixnews.lv
foto mixnews.lv

Pazīstamais krievu polittehnologs Modests Koļerovs uzskata, ka nākamajās vēlēšanās nacionālā apvienība varētu saņemt 20% no vēlētāju balsīm, bet par valsts premjeru varētu kļūt nacionālo radikālu līderis Raivis Dzintars. 

Šādu prognozi eksperts izteica intervijā avīzei „Telegraf”, piebilstot, ka gadījumā, ja Dzintars kļūs par premjeru, nekādi uzlabojumi Krievijas un Latvijas attiecību attīstībā nav gaidāmi.

Koļerovs uzskata, ka Dzintars atspoguļo sabiedrības ievērojamās daļas viedokli. "Jūs viņu ievēlēsiet. Ja tas nenotiks, es būšu laimīgs ", — viņš norādīja.
Eksperts uzskata, ka nacionālisma idejas nostiprināšanās XXI.gs. sākumā ir Eiropas kopējā īpatnība, taču ar laiku šāda veida tendences tikai pastiprināsies.
Par vienu no iemesliem polittehnologs nosauca skolu lomu jaunās paaudzes uzskatu veidošanā bijušo padomju republiku teritorijās. Koļerovs uzskata, ka daudzus 200-300 gadus vecus nacionālos mītus pasniedz kā atbrīvošanas cīņu ar rusifikāciju un krievu imperiālismu.

Atbildot uz jautājumu, vai Latvija tika okupēta 1940.gadā, Modests Koļerovs atbildēja, ka viņš šaubās, ka pagājušā gadsimta 30.gados Baltijas kara diktatūrām bija brīvā neatkarības izvēle.

"Šādu iespēju viņiem nebija. Ar slepeno un atklāto vienošanos palīdzību, pakāpeniski un uz likuma pamata viņi paši atdeva padomju varai kontroli pār savām aizsardzības struktūrām, cerot uz personīgajām subsīdijām padomju izmeklēšanas dienestos un sociālajām garantijām ", — teica Koļerovs.
 


Написать комментарий