Ukraiņi spēs nosargāt savu zemi pret citas valsts impēriskajiem plāniem, paziņo Porošenko

foto: RIA Novosti
foto: RIA Novosti

Ukraiņiem kārtējo reizi ar ieročiem rokās ir jāaizsargā neatkarība pret ārējiem uzbrukumiem, laužot citas valsts impēriskos plānus, par Ukrainas prezidenta Petro Porošenko teikto vēsta laikraksts "Ukrainskaja Pravda".

Prezidents šo pārliecību paudis uzrunā par godu Pirmā pasaules kara sākuma simtgadei.

"Pirmais pasaules karš, tā izraisītais oktobra apvērsums Krievijā, cīņa pret boļševiku iebrukumu nebija viegls ukraiņu izturības pārbaudījums. Golodomori un komunistiskā režīma represijas nesalauza mūsu tiekšanos pēc brīvības un valstiskuma atjaunošanas," norādīja prezidents.

Šī kara laikā gandrīz visa Ukrainas teritorija bija sadalīta starp naidīgām impērijām un kļuva par karadarbības skatuvi, atgādina Porošenko.

"Svarīga mācība, kas būtu jāgūst no pagājušā gadsimta sākuma asiņainajiem notikumiem, slēpjas tajā, ka tikai neatkarīga, vienota un spēcīga valsts ir ķīla pret brāļu asinsizliešanu svešos karos," uzsvēra prezidents.

Ukraiņi ar sev raksturīgo brīvības mīlestību un patriotismu spēs nosargāt savu valsti, atjaunot un aizsargāt tās teritoriālo vienotību, ir pārliecināts Porošenko.

Vēstīts, ka Pirmais pasaules karš sākās pirms 100 gadiem. Par oficiālo kara sākumu visbiežāk tiek uzskatīts 1914. gada 28. jūlijs, kad Austroungārija pieteica karu Serbijai, bet tāpat bieži kara sākumu saista ar 1. augustu, kad Vācija pieteica karu Krievijai.


Написать комментарий