Ķīnietis pieprasa no Tesla 2,8 miljonus eiro par autortiesību pārkāpumu

foto: teslachronicles.com
foto: teslachronicles.com

Cik nu tas ir godīgi, cik nē – par to jālemj uzņēmumam Tesla un tiesas instancēm. Taču māc bažas, ka tas varētu būt jauns un gandrīz likumīgs reketa veids.

Kāds Ķīnas iedzīvotājs vērsies tiesā ar prasību pret Kalifornijas elektromobiļu ražotāju Tesla, pieprasot 2,8 miljonus eiro lielu morālo kompensāciju par autortiesību pārkāpumiem. Trīsdesmit sešus gadus vecajam Žanam Bešengam pieder pilnīgi oficiāls sertifikāts, ka tirdzniecības marka Tesla pieder tieši viņam un nevienam citam.

Kā zina stāstīt Bloomberg News, Bešenga kungs 2006. gadā iesniedzis Ķīnas tirdzniecības un ražošanas pārvaldē lūgumu apstiprināt uz viņa vārda noformētas Tesla nosaukuma īpašumtiesības. Šādu apstiprinājumu un sertifikātu ķīnietis saņēmis pēc trīs gadiem 2009. gadā.
Žans Bešengs esot noskaņots pacīnīties arī par Tesla logotipu, taču to aizvadītajā gadā viņam atteica apstiprināt uz viņa vārda.

Pirms diviem gadiem Tesla par šo sertifikātu ķīnietim piesolīja 50 000 dolārus. Aizvadītajā gadā kompensācija bija augusi līdz 322 500 dolāriem, taču uzņēmīgais Tesla zīmola īpašnieks vēlas 2,8 miljonus eiro un publisku Tesla atvainošanos par viņa likumīgo tiesību apdraudēšanu.


Написать комментарий