Dienvidkorejā tūkstošiem policistu meklē nogrimušā prāmja īpašnieku

foto: ridus.ru
foto: ridus.ru

Dienvidkorejas policija trešdien veikusi vērienīgu reidu reliģiskā kopienā Ansonā, meklējot 72 gadus veco uzņēmēju Ju Benonu saistībā ar traģisko prāmja "Sewol" avāriju 16.aprīlī, ziņo LETA-BBC.

Ju piederošo baznīcu un lauksaimniecības kompleksu Ansonā, 80 kilometrus uz dienvidiem no Seulas, pārmeklēja aptuveni 6000 policistu.

Tiek uzskatīts, ka Ju pieder kompānija, kuras īpašumā atradās "Sewol", kas nogrima 16.aprīlī pie Dienvidkorejas krastiem. Avārijā dzīvību zaudēja 292 cilvēki. 12 pasažieri joprojām tiek uzskatīti par bezvēsts pazudušiem.

Otrdien Dienvidkorejā sākās tiesas prāva, kurā uz apsūdzēto sola sēdušies 15 nogrimušā prāmja "Sewol" apkalpes locekļi.

Kuģa kapteinis un vēl trīs apkalpes locekļi - divi stūrmaņi un galvenais inženieris - apsūdzēti "slepkavībā, ko izraisījusi apzināta nolaidība". Viņi apsūdzēti par grimstošā prāmja pamešanu, liekot pasažieriem palikt tur, kur viņi atrodas.

Tiek uzskatīts, ka viņi un vēl 11 zemāka ranga apkalpes locekļi pirmie izbēguši drošībā, atstājot pasažierus iesprostotus grimstošajā prāmī. Kuģa kapteinim notiesāšanas gadījumā draud nāvessods, taču eksperti norāda - ir maz ticams, ka tas tiks izpildīts.

Pārējiem 11 apkalpes locekļiem uzrādītas mazāk nopietnas apsūdzības par nolaidību un jūrniecības likumu pārkāpšanu.

Plānots, ka šomēnes sāksies arī atsevišķa tiesas prāva pret amatpersonām, kuras tiks sauktas pie atbildības par kļūdām sistēmā. Ju tiek turēts aizdomās par krāpšanos ar nodokļiem un naudas piesavināšanos.

Dienvidkorejas varasiestādes veic izmeklēšanu, lai noteiktu, vai korupcija un sliktā vadība prāmja kompānijā varēja novest pie drošības standartu neievērošanas.


Написать комментарий