Eiropā būtiski pieaug nelegālo imigrantu skaits

foto: etoday.ru
foto: etoday.ru

Pēdējo mēnešu laikā Eiropā būtiski pieaudzis nelegālo imigrantu skaits, ziņo LETA-BBC.

Strauji pieaudzis to cilvēku skaits, kuri mēro bīstamo ceļu no Ziemeļāfrikas uz Itāliju, liecina Eiropas Savienības (ES) robežkontroles aģentūras "Frontex" dati.

Laika posmā no šā gada janvāra līdz aprīlim no Ziemeļāfrikas Itālijā centušies nokļūt 42 000 imigrantu, no tiem 25 650 ceļā devušies no Lībijas.

Ņemot vērā arī citus imigrantu iecienītus maršrutus nokļūšanai Eiropā, šogad Eiropā varētu būt nonākuši jau ap 60 000 nelegālo iebraucēju. Itālija trešdien paziņoja, ka šogad Itālijas piekrasti sasnieguši jau vairāk nekā 39 000 cilvēku.

Šogad imigrantu skaits pārsniedz attiecīgo laika posmu 2011.gadā, kad norisinājās tā dēvētā arābu pavasara notikumi, kura rezultātā ieradās ap 140 000 nelegālo imigrantu.

"Ja turpināsies pašreizējās tendences, turklāt, ņemot vērā, ka tuvojas vasaras mēneši, pastāv liela iespējamība, ka šie skaitļi vēl vairāk pieaugs," norāda "Frontex" direktora vietnieks Hils Ariass Fernandess.

Vismaz trešdaļa no nesen iebraukušajiem nelegālajiem imigrantiem ir sīrieši, kuri bēg no asiņainā pilsoņu kara. Ievērojams skaits imigrantu Eiropā nonāk arī no Eritrejas un Afganistānas.

Pērnajā oktobrī, nogrimstot diviem imigrantu kuģiem, pie Itālijas krastiem dzīvību zaudēja vairāk nekā 600 cilvēku. Pēc šīm traģēdijām Itālija Vidusjūras ūdeņos izvērtusi vērienīgu nelegālo imigrantu kuģu meklēšanas operāciju, kurā iesaistīti kuģi, helikopteri un bezpilota lidaparāti.

Operācijai dots nosaukums "Mare Nostrum" ("Mūsu jūra").

Itālijas iekšlietu ministrs Andželīno Alfāno pārmetis Eiropas Savienība, ka tā nepalīdz Itālijai risināt imigrantu problēmu.


Написать комментарий