Daugavpils vecākus aicina atgādināt bērniem par drošības noteikumu ievērošanu vasaras brīvlaikā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Sākoties vasaras brīvlaikam, Daugavpils pilsētas izglītības pārvalde aicina vecākus pārrunāt ar bērniem drošības noteikumus, kas jāievēro, atrodoties ūdens tuvumā un peldoties, braucot ar velosipēdu, skrituļslidām, lēkājot uz batuta, šūpojoties šūpolēs vai pavadot brīvo laiku citās aktivitātēs.

Izglītības pārvaldes speciāliste Maija Lazdāne norāda, vecākiem jābūt informētiem, ko bērni dara ārpus mājas, ar ko kopā un kā pavada brīvo laiku, lai mazinātu iespējamo negadījumu vai traumu risku.

Bērniem ir jāatgādina ceļu satiksmes noteikumi, lai viņi zinātu par drošu pārvietošanos, ejot kājām.
Bērni ir zinātkāri, tāpēc viņi ir jāinformē, ka bīstami ir atrasties jaunbūvju teritorijās un pamestos namos. Jāatgādina, ka vecāku prombūtnes laikā nedrīkst laist mājās svešus cilvēkus, kā arī iesaistīties sarunās uz ielas ar svešiem cilvēkiem vai pieņemt viņu aicinājumus doties līdzi.

Tāpat aicina pārrunāt ar bērniem ugunsdrošības jautājumus un iespējamo rīcību kritiskās situācijās. Nelaimes gadījumā bērniem ir jāzina, kur meklēt palīdzību – kad jāzvana vecākiem, jāiet pie kaimiņiem vai steidzami jāzvana operatīvajiem dienestiem pa tālruni 112 vai ātrajai medicīniskajai palīdzībai pa tālruni 113.

Jāievēro arī, ka bērni līdz 16 gadu vecumam sabiedriskās vietās drīkst uzturēties līdz pulksten 22.00, bet vēlāk – tikai pieaugušo uzraudzībā. Bērnu tiesību aizsardzības likums nosaka, ka vecāku pienākums ir neatstāt bērnu līdz septiņu gadu vecumam bez pieaugušo vai personu, ne jaunāku par 13 gadiem, klātbūtnes. Tātad – rūpēties par bērna pieskatīšanu ir vecāku pienākums, kas noteikts ar likumu.

Novēlam jums piedzīvojumiem bagātu un drošu vasaru!


Написать комментарий