Izrādās, ka mopēdi un motorolleri gaisu piesārņo vairāk par kravas auto

foto: indigo-auto.ru
foto: indigo-auto.ru

Mopēdu un motorolleru izplūdes gāzes cilvēka veselībai ir daudz kaitīgākas, nekā kravas automašīnu izplūdes gāzes, atsaucoties uz britu zinātnieku veiktu pētījumu, ziņo laikraksts «The Telegraph».

Pētot izplūdes gāžu ietekmi uz cilvēka veselību britu zinātnieki atklājuši, ka motorolleru un mopēdu radītais gaisa piesārņojums ir daudz bīstamāks par vieglo un kravas auto izvadītajām izplūdes gāzēm. Divriteņu motorizētie transporta līdzekļi izvada lielu daudzumu indīgu vielu, kas var veicināt vēzi, kā arī dažādas sirds un plaušu slimības.

Pētījuma autori aicina Eiropas Savienības līmenī domāt par mopēdu un motorolleru skaita ierobežošanu Eiropā, līdzīgi kā tas šobrīd tiekot darīts vairākās Ķīnas pilsētās.

Motorolleri piesārņo gaisu vairāk, jo tajos tiek izmantots divtaktu motors, kas ir mazāk efektīvs, sadedzinot degvielu. Salīdzinājumā ar automašīnām, kas lielākajā daļā gadījumu ir aprīkotas ar speciāliem izplūdes gāžu filtriem – katalizatoriem, mopēdu un motorolleru izplūdes sistēmu filtri ir daudz vājāki.


Написать комментарий