BK „Jēkabpils” izcīna bronzas medaļu „Aldaris” Latvijas Basketbola līgā

foto: jekabpils.lv
foto: jekabpils.lv

17. maijā BK „Jēkabpils” devās izbraukuma mačā, lai cīnītos pa trešo vietu „Aldaris” Latvijas Basketbola līgā (LBL) pret BK „Jūrmala/Fēnikss” pie rezultātā sērijā 2:1, informē Jēkabpils pašvaldības portāls.

Spraigā cīņā jēkabpilieši izcīnīja uzvaru mačā ar rezultātu 72:70, tādējādi nodrošinot bronzas medaļu LBL sezonas noslēgumā. Šī ir pirmā medaļa BK „Jēkabpils” kluba tikai divu gadu pastāvēšanas laikā – mērķis ir sasniegts!

Cīņu rezultatīvi un veiksmīgi iesāka "Jēkabpils" kluba basketbolisti (13:5), kuri noturēja drošu vadību līdz pirmās ceturtdaļas beigām (17:8). Otrā ceturkšņa ievadā Jānis Pozņaks realizēja divus soda metienus, kas ļāva panākt jēkabpiliešiem atkārtotu deviņu punktu pārsvaru (21:12), tomēr pēcāk sešus punktus pēc kārtas guva "Jūrmala"/"Fēnikss" (18:21), bet minūti vēlāk, pateicoties Aigara Šķēles rezultativitātei, mājinieki izvirzījās vadībā (25:23). Turpmākajās ceturtdaļas minūtēs laukumā aizritēja līdzvērtīga cīņa.

Arī otrais puslaiks duelī iesākās sīvi. Spēles 25.minūtē Šķēle realizēja tālmetienu, kas ļāva panākt atkārtotu neizšķirtu uz tablo (40:40). Noslēdzošajā ceturksnī neliels pārsvars piederēja jūrmalniekiem, taču drošu pārsvaru uz tablo neļāva iegūt pretinieki. Trīs minūtes līdz pamatlaika beigām Jānis Dilevka panāca "Jūrmala"/"Fēnikss" vienībai piecu punktu pārsvaru (59:54), tomēr pēcāk Jēkabpils spēlētāji guva sešus punktus pēc kārtas, kas ļāva atkal pārņemt vadības grožus (60:59). Spēles pēdējā minūtē mājinieki atkal samazināja deficītu līdz vienam punktam (64:65), taču noslēgumā veiksmīgāk laukumā darbojās "Jēkabpils", izcīnot trešo vietu LBL čempionātā.

„Man Jēkabpils komanda ir likusies simpātiska, es jau teicu iepriekš. Veidojas kaut kas jauns Latvijā. Rezultāts priekš tik īsa laika – malači! Tas ir veiksmes stāsts! Personīgi prieks, ka izdevās! Bet tas viss sasniegts kopā ar Edmundu Valeiko, Ventu Jugānu. Arī vienmēr fani ir klāt, ja to pozitīvisma līmeni var noturēt, tad tas dod pārliecību komandai, treneriem. Visi pacietīgi gribēja trešo vietu: komanda, vadība, fani. Visi pacietīgi ticēja! Jāsaka visiem liels paldies! Skaidrs, ka nākamajā sezonā jānotur līmenis pēc sasniegtā. Tā būs liela atbildība turpmāk, neviens negrib krist zemāk. Pretiniekiem turpmāk uzvarēt Jēkabpils komandu būs prestiža lieta, tomēr trešā vieta ir tas mazais tituliņš”, komentēja BK „Jēkabpils” galvenais treneris Igors Miglinieks.

„Jāatzīst, ka jūtos iztukšots, kā mentāli tā arī fiziski. Nenormāls nogurums un tukšuma sajūta, jo tās emocijas, kas ir atdotas šai sezonai, play-offos. Ir grūti pēc sezonas, ir jāpaiet pāris dienām, lai saprastu izdarīto. Protams, ir fantastiski! Daudz skatītāji bija atbraukuši, mēs jutāmies gandrīz kā mājās. Kopumā ir ļoti laba sajūta - mērķis ir sasniegts!”, rezultātu sezona noslēgumā komentēja Rinalds Sirsniņš

Rezultatīvākais BK „Jēkabpils” rindās – amerikānis Trojs Bārniss (17 punkti) un Pāvels Veselovs (16 punkti).

LBL bronzas sērija, 17. maijs

Jēkabpils - Jūrmala/Fēnikss 70:72:70 (17:8, 16:22, 15:15, 24:25)
Jēkabpils: Bārniss 17, Veselovs 16, Randlss 13, Pozņaks 8, Virsis 6, Aleksejevs 5, Sirsniņš 5, Hlebovickis 2

BK „Jēkabpils” ar izcīnīto trešo vietu LBL noslēdz 2013./2014. gada basketbola sezonu, lai ar saviem atbalstītājiem, līdzjutējiem tiktos jaunajā sezonā un tiektos uz jauniem mērķiem.


Написать комментарий