Sociālais eksperiments: garāmgājēji ignorēja klaidoni, kurš lūdza palīdzību

foto:
foto:

Šis video klips, kurš ir nofilmēts Francijā un ievietots YouTube, var ļoti daudz pastāstīt par sabiedrību, kurā mēs šodien dzīvojam.

Klipa sākumā cilvēks nevīžīgā un netīrā apģērbā vairākas reizes klepo un nokrīt zemē. Viņš izmisīgi lūdz palīdzību, tomēr desmiti garāmgājēju pilnīgi ignorē viņa saucienus. Piecu minūšu laikā neviens no viņiem neapstājās. Šo video klipu YouTube ievietoja lietotājs NorniTUBE, – vēsta ruconnect.co.uk.

Tomēr, kad analoģiskā situācijā nokrīt vīrietis biznesa uzvalkā, jau dažu sekunžu laikā pie viņa steidzas vairāki cilvēki, lai noskaidrotu viņa stāvokli.

Šis video klips skaidri parāda, ka pat tur, kur runa var būt par dzīvības glābšanu, cilvēki mūsu sabiedrībā joprojām līdzcilvēkus vērtē pēc apģērba. Šī sociālā eksperimenta autoru mērķis bija uzsvērt, ka patiesa cilvēcība nepazīst sociālās atšķirības un nevar būt atkarīga no tā, kā izskatās cilvēks, kurš lūdz palīdzību.

Jāpieliek pūles, lai šo video klipu ar nosaukumu „Ārējā izskata nozīmīgums” (The importance of appearances)  apskatītu pēc iespējas lielāks cilvēku skaits Lielbritānijā un citās pasaules valstīs. Kā tiek atzīmēts, to jau ir noskatījušies vairāk nekā 2 milj. cilvēku. 


Написать комментарий