Vasara šogad uzreiz nāks ar pirmo karstuma vilni

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

No šīs nedēļas nogales līdz nākamās nedēļas vidum Latvijā valdīs karstums, kad gaisa temperatūra vietām sasniegs plus 30 grādu atzīmi, ziņo Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

No svētdienas Latvijā sāksies pirmais šīs vasaras karstuma vilnis, kad dienas laikā gaisa temperatūra daudzviet paaugstināsies līdz +27...+30 grādiem, un tas turpināsies līdz nākamās nedēļas vidum.Maksimālā gaisa temperatūra tiks novērotas Latvijas austrumu rajonos. Dienas gaitā nedaudz vēsāks būs piekrastes rajonos, jo ūdens temperatūra Baltijas jūrā un Rīgas līcī vēl ir zema, un, valdot lēnam vējam, pūtīs brīze. Arī naktīs nākamās nedēļas sākumā minimālā gaisa temperatūra gaidāma +12...+19 grādu robežās – šonedēļ tik silts ir tikai dienas laikā.

Šajā karstajā periodā gaisa masas mūsu reģionā būs gana mitras, lai veidotos pērkona negaisa mākoņi, kas nesīs gan lietusgāzes, gan arī gaidāma krusa un krasas vēja brāzmas. Pirmie negaisa mākoņi Latvijā veidosies jau svētdien, tomēr vislielākā to intensitāte gaidāma turpmākajās dienās.

Darba nedēļas izskaņā gaisa temperatūra jau nedaudz pazemināsies, arī lietusgāžu intensitāte mazināsies.


Написать комментарий