Lattelecom un MTG «karā" sāk parādīties pirmās zaudētāja pazīmes

foto: Delfi
foto: Delfi

Mēnesi pēc Lattelecom un Modern Times Group strīda par tiesībām retranslēt vienu no populārākajiem Latvijas telekanāliem - TV3 - vērojamas pirmās pazīmes, ka vismaz pagaidām zaudētājs šajā divu komersantu strīdā būs TV3 īpašnieks, secinājis laikraksts Neatkarīgā.

Pētījumu kompānijas TNS mediju pētījumu lielo klientu direktors Mārtiņš Traubergs sacījis, ka nopietnus secinājumus par izmaiņām TV3 auditorijā varēs izdarīt tikai pēc vairākiem mēnešiem vai pat gada, jo skatītāju televīzijas kanālu izvēli ietekmē gan meteoroloģiskie laika apstākļi, gan pasaulē notiekošie pasākumi.

Tomēr, kā lēš Neatkarīgā, pirmais signāls, ka TV3 atteikšanās sadarboties ar Lattelecom interaktīvo televžiju trāpījusi tieši TV3 īpašniekiem, uzskatāmi bija vērojams aizvadītajā svētdienā, kad valsts akciju sabiedrības Latloto organizēto loteriju SuperBingo, kuru līdz šim varēja vērot tikai TV3, MTG sāka translēt arī Lattelecom interaktīvās televīzijas klientiem pieejamajā LNT kanālā.

Uzsākot izlozes pārraidi, tās vadītāji vēstījuši, ka vienlaicīga izlozes pārraidīšana abos kanālos sākta, rūpējoties par skatītājiem, atstāsta laikraksts.

Latloto mārketinga daļas vadītāja Aiga Roziņa sacījusi: «Vislatvijas apraide ir galvenais nosacījums, lai pārraidītu mūsu izlozes.» Aiziešana no populārās Lattelecom platformas krietni apdraudējusi visas Latvijas apraides statusu un tiesības pārraidīt vienu no pieprasītākajiem raidījumiem valstī. «MTG izprata ar Lattelecom izveidojušos situāciju un paši piedāvāja pārraidīt SuperBingo LNT,» teikusi A. Roziņa.

Mediju aģentūru pārstāvji turklāt neesot slēpuši, ka Lattelecom un MTG strīdā ieguvēja ir Latvijas Televīzija. «Daudzi vēl gaida, kā notikumi atrisināsies, bet to noliegt nevar, ka reklāmas budžeti palielinās LTV virzienā,» sacījis Inspired vadītājs Krālis Gedrovics.

 

«Man nav prognožu, jo patlaban nekādas sarunas nenotiek, turklāt mums kā uzņēmumam arī nekā nepietrūkst un mūsu klientiem nekā nepietrūkst,» tā, atbildot uz jautājumu, kad un vai TV3 varētu atgriezties Lattelecom piedāvājumā, intervijā laikrakstam Diena iepriekš sacīja Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

 

Jautāts, vai nav tā, ka līdz ar TV3 raidīšanas pārtraukšanu kāds klients būtu mainījis pakalpojumu sniedzēju, Lattelecom vadītājs atbildējis: «Daži ir gan mainījuši, viņiem tādas tiesības ir, bet šo klientu skaits ir nebūtisks, pat ļoti niecīgs, tā ka stresu par šo jautājumu neizjūtam.


Написать комментарий