Gulbis iekļūst Barselonas turnīra ceturtdaļfinālā

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis ceturtdien iekļuvis Barselonas "ATP World Tour 500" sērijas turnīra ceturtdaļfinālā, ziņo LETA.

Turnīra trešajā kārtā Gulbis ar 7-5, 6-1 uzvarēja spāni Alvertu Montanjesu, kurš šobrīd ir 59.labākais tenisists pasaulē.

Mačs starp abiem tenisistiem sākās līdzvērtīgi, pirmajos sešos geimos katram uzvarot pie savas serves. Tomēr septītajā geimā Montanjesam izdevās lauzt Gulbja servi, taču nākamajā geimā latvietis izdarīja to pašu, pat neļaujot pretiniekam uzvarēt nevienā izspēlē un tādejādi atjaunojot līdzsvaru uz tablo (4-4). Nākamajos geimos abi atlēti uzvarēja pie savas serves, bet 12.geimā Gulbim vienlaicīgi izdevās tikt pie breikbumbas un setbumbas, kuru viņš arī izmantoja, gūstot panākumu setā.

Otro setu Gulbis iesāka ļoti pārliecinoši, vienreiz laužot Spānijas tenisista servi un panākot 3-0 sev par labu. Latvietis bija tuvu sāncenša serves laušanai arī ceturtajā geimā, taču nespēja izmantot divas breikbumbas. Arī turpinājumā Latvijas labākais tenisists spēlēja ļoti pārliecinoši, vēlreiz laužot Montanjesa servi sestajā geimā un panākot jau 5-1. Septītajā geimā Gulbis jau servēja par uzvaru mačā un bija gana pārliecinošs, uzvarot setā 6-1.

Pasaules rangā 23. vietā esošais Gulbis Barselonas turnīrā izlikts ar devīto numuru, kas deva brīvu pirmo kārtu. Savukārt otrajā kārtā otrdien latvietis ar rezultātu 7-5, 7-6 (7:1) uzvarēja Spānijas tenisistu Danielu Himeno-Traveru, kurš šobrīd ATP rangā ieņem 104.vietu, bet šajā turnīrā tenisists piedalījās, pateicoties organizatoru izsniegtajam speciālajam ielūgumam jeb "wild card". Šis panākums Gulbim ļāva pārtraukt divu zaudējumu sēriju.

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Gulbis nopelnījis 90 ATP ranga punktus. Tikmēr 33 gadus vecais Montanjess turnīru sāka no pirmās kārtas, ar 7-6 (7:4), 6-2 pieveicot kvalifikācijas sacensības pārvarējušo spāni Marku Lopesu, kurš ATP rangā atrodas 1014.pozīcijā. Savukārt otrajā kārtā Montanjess trešdien ar 7-6 (7:5), 6-3 uzvarēja Aleksandru Dolgopolovu no Ukrainas, kurš ATP rangā šobrīd ir 22.pozīcijā.

Gulbis ar Montanjesu savā starpā pirms tam bija tikušies četras reizes, trijos gadījumos panākumu izcīnot latvietim. Tiesa, abu pēdējā tikšanās bija jau tālajā 2010.gadā, kad Madrides "Masters 1000" sērijas turnīra pirmajā kārtā Gulbis bija pārliecinoši labāks ar 7-5, 6-1.

Sacensību ceturtdaļfinālā Gulbis tiksies ar krievu Teimurazu Gabašvili, kurš trešdien otrajā kārtā spēja sagādāt pārsteigumu un uzvarēt ar otro numuru izlikto spāni Davidu Ferreru, bet turnīra trešajā kārtā ranga 55.vietā esošais Krievijas tenisists ar 6-4, 6-2 uzvarēja speciālo ielūgumu jeb "wild card" saņēmušo spāni Inigo Serventesu, kurš pašlaik pasaules rangā atrodas vien devītajā simtā.

Kopā šosezon latvietis uzvarējis 17 no 24 ATP sērijas mačiem. Gulbis ieņem 15.vietu ATP čempionu rangā, kurā tiek ņemti vērā tikai šī gada rezultāti. Gulbis Barselonas turnīrā startē piekto reizi karjerā. Sekmīgākais viņam bijis 2010.gads, kad tika aizkļūts līdz ceturtdaļfinālam, bet pērn latvietis sākotnēji pārvarēja kvalifikāciju un pēc tam pārvarēja arī divas pamatturnīra kārtas, tāpēc šoreiz viņam bija jāaizstāv 55 pasaules ranga punkti.
 


Написать комментарий