Daugavpils Sociālo lietu pārvaldei ārpus plāna uzdeva atskaitīties par savu šī gada darbu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pēc tam, kad Daugavpils domes Sociālās komitejas 10. marta sēdē Daugavpils Sociālo lietu pārvaldes (SLP) vadītāja Benita Siliņa sniedza deputātiem pamatinformāciju par iestādes darbu aizvadītajā gadā, komitejas priekšsēdētājs Pēteris Dzalbe uzdeva līdz nākamajai sēdei sagatavot ziņojumu par SLP darbu par pirmajiem šī gada mēnešiem.

Atskaites izskatīšanas gaitā Reinis Joksts pajautāja B. Siliņai, vai pēc viņas domām, iespējams, kaut kādiem pakalpojumiem jāizdala vairāk līdzekļu, nekā tiek izdalīts. B. Siliņa paskaidroja, ka pēc pirmā pusgada SLP novērtē budžeta izpildi un lemj, uz kurieni un kādus līdzekļus jānovirza, t.i., tiem pabalstiem, kuri ir pieprasītāki.

Pēc šī paziņojuma vicemērs Pēteris Dzalbe pajautāja, kā vispār notiek naudas līdzekļu pārdalīšana, un kā tiek noteiktas prioritātes. Informāciju par šīm darbībām deputāti gada atskaitē neredz, tomēr ir zināms, ka nauda, kura sākotnēji tika plānota vieniem pasākumiem, tika novirzīta pavisam citiem, sacīja vicemērs un piebilda, ka, piemēram, netika pilnīgi izmantoti vides labiekārtošanai invalīdiem paredzētie līdzekļi, kā arī līdzekļi medicīnas palīdzības sniegšanai.

Tomēr, kā paskaidroja B. Siliņa, sociālajai palīdzībai plānotos līdzekļus iestādes darba nodrošināšanai nevar iztērēt bez atbilstoša domes lēmuma, bet tos var novirzīt tikai uz cita veida palīdzību.

Neskatoties uz SLP vadītājas mutiskajiem apgalvojumiem, P. Dzalbe pieprasīja līdz nākamajai Sociālās komitejas sēdei sagatavot atskaiti par iestādes darbu šī gada pirmajā ceturksnī. Šī informācija ļaus saprast, kā tālāk strādāt ar budžetu, un vai jāpieņem kaut kādus papildus lēmumus. Tāpat no SLP pieprasīja atskaiti par katru struktūru, par katras struktūras ienākumiem, kuri gūti maksas pakalpojumu sniegšanas rezultātā. 

 


Написать комментарий