Daugavpils Kultūras pili plāno pārorientēt uz klasiku

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pēc Kultūras pils atskaites par darbu izskatīšanas Daugavpils domes Izglītības un kultūras jautājumu komitejas locekļiem paziņoja, ka apmēram 85% iestādes repertuāra sastāda estrādes izpildītāju koncerti, un daži deputāti izteica viedokli, ka šī Kultūras pils politika ir jāmaina.

Kā tautas kalpiem pastāstīja Kultūras pils vadītājs Aleksandrs Rudzjs, 2013. gads nebija slikts: ir notikuši 145 pasākumi, no kuriem 59% bija maksas pasākumi. Pasākumus apmeklēja teju 70 tūkst. cilvēku, kas sastāda par 28% vairāk nekā 2012. gadā. Tā rezultātā pieauga arī iestādes ienākumi – maksas pakalpojumu plāns ir izpildīts par 126%.

A. Rudzjs pastāstīja, ka pērn vairāk nekā par 10 tūkst. latu tika iepirkta koncertu aparatūra, kas ļāva organizēt pasaules līmeņa pasākumus. Tāpat iestāde cenšas palielināt pasākumu skaitu, sadarboties ar jauniem producentiem un plāno uzlabot materiālo bāzi.

Kā atzīmēja A. Rudzjs, pilsētnieki ir pieraduši, ka Kultūras pilī notiek vairāk estrādes izpildītāju koncertu, tādēļ, iespējams, jāorganizē vairāk simfoniskās un klasiskās mūzikas koncertus.

Deputāts Aivars Broks izteica viedokli, ka tik tiešām jāietekmē šī Kultūras pils politika. Vicemērs Jānis Dukšinskis bija solidārs, ka šādiem reģionālas nozīmes kultūras centriem jārealizē kaut kādas valsts programmas, lai varētu aicināt klasiskās mūzikas izpildītājus. Turklāt pašvaldībai jāpadomā par to, kā palētināt biļetes uz šiem pasākumiem, lai tos varētu apmeklēt vairāk pilsētnieku.

Savukārt A. Rudzjs apstiprināja, ka tik tiešām problēma pastāv, jo šādi nopietni koncerti tiek atcelti tādēļ, ka netiek nopirkts nepieciešamais biļešu skaits.


Написать комментарий