Ukrainas darba migrantus nelaiž uz Krieviju

foto: 1tv.ru
foto: 1tv.ru

Ukrainas strādnieki nevar izbraukt darbā uz Sahalīnu.

„Liels Ukrainas pilsoņu skaits strādā pie mums lašu zvejas laikā zivju pārstrādes uzņēmumos. Parasti atbrauc vieni un tie paši cilvēki. Patlaban mēs saņemam no viņiem informāciju, ka viņus visdrīzāk nepalaidīs darbā uz Krieviju. Šādi fakti jau ir”, – aģentūrai „Interfaks” paziņoja piektdien Kuriļu administrācija.

Ar analoģisku problēmu saskārās arī „Austrumu kalnrūpniecības kompānija”, kura nodarbojas ar ogļu ieguvi Sahalīnā, – ziņo vz.ru.
Uz šī fona Ukrainā tiek apspriests jautājums par vīzu režīma ieviešanu ar Krieviju.

Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padome uzdeva valstij iziet no NVS un pieprasīja „sodīt” Krieviju, ieviešot ar to vīzu režīmu. Turklāt represijas pasākums ne tik daudz ietekmēs Krieviju un tās pilsoņus, cik daudz Ukrainas darba migrantus, kuri pelna miljonus dolāru savas valsts budžetam.

Tiesa, Augstākās radas ieceltais Ukrainas valdības vadītājs Arsēnijs Jaceņuks lūdza Kijevu nesteigties ar vīzu režīma ieviešanu ar Krieviju un pāreju uz ārzemju pasēm. Arī Ukrainas Augstākās radas partijas „Batjkovščina” deputāts Genādijs Moskaļs uzskata, ka Kijeva ir „pārsteigusies” ar vīzu režīmu, vajag nedaudz atdzist”.


Написать комментарий