Mērs pārliecināts, I.Gradkovska nepildīja V.Kononova pienākumus: divu vietnieku amati tiks likvidēti

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

20.martā Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas sēdē skatītais jautājums par Domes izpilddirektora vietnieku amatu likvidēšanu raisīja virkni jautājumu un deputātu piezīmju.

Zīmīgi, ka pats izpilddirektors bija komandējumā, tādēļ kā ziņotāja sēdē uzstājās Juridiskā departamenta vadītāja Lilija Žuromska.

Deputāte Rita Strode lēmuma apspriešanas gaitā aicināja pilsētas vadību izrādīt cieņu augsti kvalificētiem Domes darbiniekiem – Inārai Artekovai un Valērijam Kononovam, kuru amati tiek likvidēti, un piedāvāt viņiem kvalifikācijai atbilstošu darbu pilsētas pašvaldībā.

L.Žuromska centās paskaidrot, ka ar minēto lēmumu darbinieki netiek atlaisti un jāievēro Darba likuma noteikumi, bet R.Strode atzīmēja, ka visi saprot, ka minētais lēmums esot šī procesa sākums.

Ritai Strodei piekrita vicemērs Dmitrijs Rodionovs, kurš vēlējās precizēt, kas tieši sagatavoja dokumentu, kurā A.Kursītis ierosina likvidēt minētos amatus. D.Rodionovs bija sašutis par dokumentā norādīto, proti, to, ka Domes darbs tiek labi organizēts arī bez izpilddirektora vietnieka, kas atrodas uz slimības lapas. Vicemērs atgādināja, ka pirms diviem mēnešiem izpilddirektora vietnieka pienākumu izpildītājas amatā tika iecelta Ingrida Gradkovska, tādēļ viņš nepiekrīt apgalvojumam, ka V.Kononova pienākumus neviens nepildīja.

Atbildot uz šo piezīmi, pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis paziņoja, ka I.Gradkovska nebija pieņemta V.Kononova vietā un pildīja pavisam citus pienākumus, bet V.Kononova vietā neviens darbinieks netika iecelts. Daudzi bija sašutuši par šo apgalvojumu: saskaņā ar portāla rīcībā esošo informāciju, I.Gradkovskas amata apraksts atbilst V.Kononova amata pienākumiem.

Sēdes gaitā D.Rodionovs ierosināja atlikt jautājuma izlemšanu, jo tas neesot steidzams. Vicemērs paziņoja, ka viņš neesot pret amatu likvidēšanu, jo izpilddirektora pienākumi jāpaplašina, bet jāizlemj, kādus pienākumus pildīs darbinieki. 

Savukārt vicemērs Pēteris Dzalbe uzņēmās atbildību un apliecināja, ka darbiniekiem tiks piedāvāts darbs Domes apakšstruktūrās.

No balsošanas atturējās D.Rodionovs un A.Gržibovskis. Gala lēmums tiks pieņemts pēc nedēļas.


Написать комментарий