Olands: ES-Krievijas samits tiks atcelts

foto: lenta-ua.net
foto: lenta-ua.net

Francijas prezidents Fransuā Olands, ierodoties uz Eiropas Savienības (ES) samitu, ceturtdien paziņoja, ka ES līderi varētu atcelt jūnijā plānoto samitu ar Krieviju un noteikt jaunas sankcijas Krievijas amatpersonām, ziņo LETA-AFP.

"Tiks lemts par sankcijām, [kā arī par] politisko kontaktu atlikšanu," sacīja Olands, runājot par jūnijā gaidāmo ES-Krievijas samitu. "Mums ir jāplāno arī citas sankcijas, ja notiks situācijas eskalācija."

Krievija kopš februāra beigām okupējusi Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Otrdien Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja "līgumu" par Krimas aneksiju, ko ceturtdien jau ratificēja parlamenta apakšpalāta.

Krievijas armijas uzbrukumā Ukrainas armijas objektam Simferopolē otrdien viens Ukrainas karavīrs tika nogalināts. Ukrainas un Krievijas konfliktā tas ir pirmais bojāgājušais.

Ukrainas vēstnieks ANO Jurijs Kļimenko ceturtdien paziņoja - ir pazīmes, kas liecina, ka Krievija gatavojas plaša mēroga uzbrukumam Ukrainas austrumos un dienvidos.

Maskavas rīcība izsaukusi asu starptautisko nosodījumu, un ASV, Eiropas Savienība (ES), kā arī citas rietumvalstis sola pret Krieviju vērst arvien bargākas sankcijas.


Написать комментарий