Maskavā uz mītiņu Krimas prokrievisko varasiestāžu atbalstam pulcējās 65 000 cilvēku

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Vairāk nekā 65 000 cilvēku piektdien sapulcējušies uz mītiņu Maskavas Sarkanajā laukumā, lai paustu atbalstu Krimas prokrieviski noskaņotajām varasiestādēm, kas vēlas pievienoties Krievijai, ziņo LETA-AFP.

Policija ziņo, ka pie Kremļa sapulcējušies vairāk nekā 65 000 cilvēku.

Mītiņš sākās ar Krievijas popdziedātāja Oļega Gazmanova uzstāšanos, izpildot patriotiska rakstura dziesmu par virsniekiem. Demonstrācijas dalībniekus uzrunāja arī Krimas reģionālā parlamenta spīkers Vladimirs Konstantinovs, kurš iepriekš Maskavā tikās ar Krievijas likumdevējiem.

"Vakar mēs pieņēmām vēsturisku lēmumu," paziņoja Konstantinovs, ar to domājot Krimas Augstākās padomes ceturtdien pieņemto principiālo lēmumu par iekļaušanos Krievijas Federācijas sastāvā atsevišķa federācijas subjekta statusā, par ko 16.martā paredzēts referendums.

"Mēs zinām, ka Krievija mūs nekad nepametīs. Krievu tauta vienmēr būs ar mums," paziņoja Konstantinovs, kuru pūlis uzņēma ar aplausiem un izsaucieniem "Labi darīts!".

"16.martā visiem Krimas iedzīvotājiem, visiem krieviem jāiznāk laukā un jāpasaka tikai trīs vārdi - Sevastopole, Krima, Krievija," paziņoja Konstantinovs.

Mītiņa dalībnieki žurnālistiem norādīja, ka atbalsta Krimas iedzīvotājus un vēlas, lai Krima pievienojas Krievijai.

"Man ir daudz radinieku Ukrainā un tādēļ es vēlos, lai Ukraina pievienojas pārējai Krievijai," norādīja viens no mītiņa dalībniekiem. Demonstrantu pūlī plīvo Krievijas karogi un plakāti ar uzrakstiem "Krima, mēs esam ar jums!" un "Mēs ticam Putinam!".

Piektdien uz sankcionētu mītiņu Maskavā plāno pulcēties arī opozīcijas aktīvisti, kuri iebilst pret Krievijas intervenci Ukrainā. Tiesa, varasiestādes atļāvušas uz šo demonstrāciju pulcēties ne vairāk kā 500 cilvēkiem.


Написать комментарий