„Futbola kaujas” pilsētas domē: R.Strode aicina spēlēt godīgi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ar futbola jomu saistīto jautājumu 6.martā Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas sēdē deputāti atkal apsprieda paaugstinātā tonī un rezultātā atlika to atbalstīšanu.

Neskatoties uz to, ka Izglītības un kultūras jautājumu komiteja vicemēra Jāņa Dukšinska vadībā atbalstīja lēmuma projektu par sadarbības līguma noslēgšanu ar biedrību „Bērna futbola klubs Daugava”, cita komiteja mēra Jāņa Lāčplēša vadībā pēc ilgas diskusijas šo jautājumu neatbalstīja.

J.Dukšinskis paskaidroja, ka tika plānots, ka sadarbības līgumu noslēgs pašvaldība, pilsētas sporta skola un Bērnu futbola centrs „Daugava”, lai precizētu sadarbības nosacījumus, noteiktu kluba pienākumus pret komandām, atrisinātu jautājumus, kuri saistīti ar izbraukuma spēlēm, ēdināšanu un citām vajadzībām, kuras klubam jāfinansē.

Šāda veida līgums agrāk bija noslēgts starp klubu, sporta skolu un Sporta pārvaldi, tomēr patlaban Sporta pārvaldes vietā līgums jāparaksta pašvaldībai – pilsētas mēram. J.Dukšinskis paskaidroja, ka sadarbība notiks citā līmenī, pašvaldība varēs labāk kontrolēt kluba izdevumus, bet klubs garantēs bērnu komandām papildus bonusus. Vicemērs atzīmēja, ka līdzīgi līgumi varētu tikt noslēgti arī ar citiem klubiem, kurus finansē pašvaldība.

Tomēr, izrādījās, ka Finanšu komitejas locekļi šāda veida līguma noslēgšanas ieceri neatbalsta. Jānis Lāčplēsis apšaubīja pušu pienākumus, kuri līgumā atrunāti nepietiekami skaidri un precīzi.

Rita Strode, kura arī aktīvi piedalījās diskusijā, centās noskaidrot, kādu kluba izdevumu daļu sedz Dome, bet kādu – klubs un sponsori. Rezultātā deputāte nonāca pie secinājuma, ka apstiprināšanai iesniegtie dokumenti jākoriģē. Pēc viņas domām, kluba vadība varētu godīgi paskaidrot situāciju un paziņot, kādu atbalstu gaida no pilsētas domes.

„Pasakiet atklāti, ka diemžēl privātklubs nevar uzturēt klubu, ka ir nepieciešama palīdzība, ka vairs nav lielu sponsoru. Spēlējiet atklāti. Piemēram, kā to dara ar spīdveju: cik sponsori ir piesaistīti, tik arī ir. Un viņi godīgi saka pašvaldībai – dodiet mums naudu, pretējā gadījumā mēs nevarēsim startēt. Domes deputāti to saprot un balso. Šajā gadījumā nekas netiek paziņots atklāti, visi to saprot, bet spēlē kādā spēlē. Sagatavojiet normāli dokumentus. Es atsakos balsot, jo šeit viss ir „šūts ar baltiem diegiem””, paziņoja Rita Strode.

Rezultātā jautājuma izskatīšana tika atlikta. Pēc sēdes R.Strode plašāk nekomentēja situāciju, atzīmējot, ka viss notiek kaut kā bērnišķīgi.
 


Написать комментарий