ARPC „Zeimuļs” gaida jaunus interešu izglītības programmu īstenotājus

foto: rezekne.lv
foto: rezekne.lv

Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs „Zeimuļs” nākamajā mācību gadā plāno paplašināt piedāvāto interešu izglītības programmu skaitu, pamatojoties uz to, ka izglītības attīstības pamatnostādnes 2014.-2020. gadam paredz ārpus formālās izglītības iespēju paplašināšanu bērniem un jauniešiem, ziņo Rēzeknes pašvaldības portāls.

Viens no centra galvenajiem uzdevumiem ir stiprināt bērnu un jauniešu pilsonisko apziņu un 21.gs. prasmes – radošumu, uzņēmējdarbību, efektīvās komunikācijas prasmes, kritisko domāšanu, sadarbības prasmes, saziņu dzimtajā valodā un svešvalodās, sociālās un pilsoniskās prasmes, kā arī kultūras izpratnes un izpausmes prasmes, kas veicina bērnu un jauniešu iekļaušanos sabiedrībā un paaugstina viņu konkurētspēju darba tirgū.

Aicinām pedagogus, kuri vēlas nākamajā mācību gadā īstenot kādu jaunu interešu izglītības programmu, izstrādāt un atnest to uz ARPC „Zeimuļs” līdz 6.maijam.

Interešu izglītība tiek finansēta pēc programmu principa, tāpēc katram pedagogam, kas īsteno vai vēlas īstenot interešu izglītību, ir jāizstrādā sava programma (dokuments, kurā atspoguļota plānotā procesa gaita, dots plānveidīgs norises apraksts, sistematizēti svarīgākie satura un struktūras elementi). Programmas izstrāde ir interešu izglītības procesa plānošana un strukturēšana, lai efektīvā veidā sasniegtu katras konkrētās programmas mērķus.

Gaidām jaunus programmu īstenotājus ar radošām idejām un vēlēšanos darboties!

Konsultācijas par programmu veidošanu var saņemt pie interešu izglītības metodiķes E.Čepules (ARPC „Zeimuļs” kabinets 1.1, t: 29168011, e-pasts edite.cepule@rezekne.lv).


Написать комментарий