Eirozonas ekonomikai straujākā izaugsme kopš 2011.gada vidus

foto: kasjauns.lv
foto: kasjauns.lv

Februārī eirozonas ekonomikas izaugsme bijusi straujāka, nekā tika ziņots provizoriski, raksta MarketWatch.

Markit iepirkumu menedžeru indekss, kas raksturo ražošanas un pakalpojumu sektora aktivitāti, februārī pieauga līdz 53,3 punktiem, salīdzinot ar 52,9 punktiem janvārī. Tādējādi indekss bijis augstāks nekā 52,7 punkti, kā tika ziņots provizoriskajā aprēķinā. Februārī indekss sasniedzis augstāko atzīmi kopš 2011. gada jūnija. Indekss virs 50 punktiem liecina par aktivitātes pieaugumu.

Pētījums arī uzrāda, ka uzņēmēji ir sākuši veidot jaunas darbavietas, un situācija darba tirgū varētu uzlaboties straujāk.

Jaunie ekonomikas dati varētu uzlabot Eiropas Centrālās bankas pārstāvji nākotnes prognozes, kaut arī aizvien tie uzrāda, ka ekonomikas atveseļošanās, kas sākās pērnā gada otrajā ceturksnī, aizvien ir mērena.

Tiesa gan, ECB pārstāvjiem bažas varētu sagādāt aptaujas dati, kas uzrāda, ka uzņēmumi ir samazinājuši cenas jau 23. mēnesi pēc kārtas. Pagājušajā piektdienā publicētie dati uzrādīja, ka inflācija februārī eirozonā saglabājās nemainīga – 0,8%, kas ir ievērojami zem ECB noteiktā mērķa – 2%.


Темы: , , , , ,
Написать комментарий