Eiropas Savienība palīdzēs Ukrainai atmaksāt gāzes parādus

foto: AP/scanpix
foto: AP/scanpix

Eiropas Savienība ir gatava palīdzēt Ukrainai atmaksāt parādus par Krievijas gāzi. Par to paziņoja enerģētikas eirokomisārs Ginters Etingers pēc ES Padomes telekomunikāciju un enerģētikas sēdes rezultātiem, ziņo ITAR-TASS.

Kā atzīmē aģentūra, nekādus skaitļus Etingers nenosauca. Viņš paziņoja, ka palīdzība parādu apmaksā ir palīdzības Ukrainai programmas daļa.
Tāpat Etingers paziņoja, ka ES ir gatava palīdzēt Ukrainai ar enerģētiskā sektora reformu. Par to viņš paziņoja telefona sarunas laikā ar Ukrainas enerģētikas un ogļrūpniecības ministru Juriju Podanu, – ziņo top.rbc.ru.

Etingers apstiprināja gatavību atbalstīt Ukrainas valdības enerģētiskā sektora reformas un valsts enerģētikas integrāciju Eiropas enerģētikas tirgū. Turklāt viņš apstiprināja atbalstu Ukrainas iniciatīvai dabas gāzes piegāžu no Eiropas valstīm diversifikācijas jautājumos.

Savukārt Prodans atzīmēja, ka Ukraina ir gatava veltīt maksimumu pūļu un izpildīt SVF prasības, lai saņemtu kredītus, kuri ir nepieciešami Ukrainas gāzes transporta sistēmas rekonstrukcijai un tālākai sadarbībai. Ministrs atzīmēja, ka Ukrainas valdība domā steidzami atjaunot pārrunas starp Ukrainu un Eiropas Investīciju banku par projekta „Maģistrālā gāzes vada Urengoja – Pomari – Užgoroda modernizācija un rekonstrukcija” finansējumu.

Kopējais Ukrainas parāds Krievijai pēc stāvokļa uz 4. martu sastāda 2 miljardus dolāru. Par to paziņoja premjerministrs Arsenijs Jaceņuks Augstākās radas brīfingā.


Написать комментарий