Pirms pieciem gadiem Daugavpilī notika protesta akcija ar deputātu „apšaudi” 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pirms pieciem gadiem – 2009.gada 21.februārī – Daugavpilī notika sabiedriskās organizācijas „Pilsētas attīstības kustība” rīkotā protesta akcija, kurā piedalījās aptuveni 400 cilvēki, kuri bija neapmierināti ar valsts politiku un vietējo politiķu darbībām.

Jāatzīmē, ka šā gada 27.februārī, t.i., nākamceturtdien, ieplānots mītiņš par siltumenerģijas tarifa samazināšanu, kuru solījis kāds Daugavpils pilsētas domes deputāts. Akcijas rīkotājs paziņoja, ka Daugavpils pilsētas dome izsniedza atļauju rīkot mītiņu, nosakot, ka uz plakātiem nav jāmin kādi konkrēti uzvārdi, jo tas varētu tikt uztverts kā deputāta goda aizskaršana. Tāpat mītiņa laikā nav jākliedz, jāizmanto mikrofoni un tā dalībniekiem jāatrodas iepriekš noteiktā vietā, netraucējot autotransporta un gājēju pārvietošanos.

Zīmīgi, ka pirms 5 gadiem notikušajā akcijā izmantoja skaņu pastiprinošas iekārtas, notika emocionālas uzstāšanās, pilsētas mēru aicināja uzrakstīt atlūgumu. Akcijas dalībnieki piedāvāja pilsētniekiem iespēju apmētāt Saeimas ēkas fotogrāfiju ar kurpēm.

Ar sniega pikām apšauda visu pašvaldības deputātu portretus-karikatūras. Vienīgais pilsētas domes deputāts, kas izgāja pie cilvēkiem, bija Rihards Eigims. Visvairāk cieta pilsētas mēra portrets – to salauza. Anketēšanas rezultātā visvairāk pretenziju bija izteikts deputātam Oļegam Tolmačovam.

Protesta akcijas noslēgumā pilsētnieki atnesa vainagu ar lenti: „Latvijas valdībai no pateicīgas tautas”. Akcijas noslēguma posmā protesta akcijas rīkotājs Ruslans Jefremovs kopā ar policistu, mediķu un pensionāru arodbiedrībām savāca un nosūtīja Saeimai 100 kg kurpju, vainagu un izvirzītām prasībām.

Šogad mītiņš solās būt ne tik emocionāls, jo Dome ir izvirzījusi noteikumus, kuri jāievēro pasākuma gaitā. Pēc akcijas rīkotāja vārdiem, viņš cer, ka mītiņš paies bez ekscesiem, jo akcijas rīkotāji uzņemas atbildību par kārtības un augstākminēto noteikumu ievērošanu. Noteikumu pārkāpēji tiks nodoti Pašvaldības policijas pārstāvjiem, kuri atradīsies netālu.
 



Написать комментарий

kam pie velna ir jāievēro domes noteikumi protesta akciju rīkotājiem.Vai deputāti ievēro savu zvērestu un ētiku,ko ir apņēmušies pildīt latvijas valsts un tautas interesēs.Tad jau tas nozīmē,ka valdība diktē kā grib,ja esi neapmierināts,tad demokrātiskajā latvijā tev tik un tā ir jārunā un jāuzvedas tā,kā to vēlas politiķi.Apsurds.Viņus visus ne tikai ar sniega pikām vajadzētu apmētāt,bet ar mietiem pa muguru nostaigāt,lai tad zin,ko suņi ir pelnījuši.Cik tad ilgi var smieties par tautu,pazemot un mērdēt to badā,kamēr paši ir tik pārtikuši,ka dažš labs parastā auto vairs nevar iekāpt,ir nepieciešams dzips.Nelieši un negodīgākie valsts pilsoņi ir valdība un pašvaldības.