Deputātu ierosinātie grozījumi apdraud vairāku jauniešu pasākumu rīkošanu Daugavpilī

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

20.februārī Daugavpils pilsētas domes komiteju deputātu apspriešanai tika nodoti jautājumi, kas bija saistīti ar pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu jauniešu organizāciju un iniciatīvas grupu pasākumiem.

Komiteju sēdēs deputāti ilgi sprieda, kam, kādā veidā un kad sadalīt jauniešu organizācijām domāto finansējumu, kaut arī minētā līdzfinansējuma sistēma ir izstrādāta un tiek izmantota vairākus gadus.

Sakarā ar to, ka deputāti nebija atcēluši konkursu uz pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanu, Jaunatnes departaments noteiktajā termiņā pieņēma un apkopoja pieteikumus līdzfinansējumam, tomēr izrādījās, ka pilsētas budžetā finansējums šim departamenta pasākumam nav iedalīts.

Komiteju sēdēs aktīvi uzstājās vicemērs Pēteris Dzalbe, kurš uzstāja, ka jauniešu organizācijām, tāpat kā visām sabiedriskām organizācijām, finansējums jāiedala pēc 1.aprīļa, tādējādi deputāti varēs kontrolēt līdzekļu izmantošanu.

Tomēr, ņemot vērā, ka saskaņā ar departamenta konkursa noteikumiem, atbilde par finansējuma piešķiršanu jāsniedz mēneša laikā pēc pilsētas budžeta pieņemšanas, t.i., februāra beigās, Anatolijs Gržibovskis atzīmēja, ka šajā gadījumā spēles noteikumi mainās, kas neesot pareizi.

Diskusijas gaitā juristi komentēja dažādus deputātu priekšlikumus par to, kā, kad un kam jāapstiprina līdzfinansējums. Savukārt Jaunatnes departamenta vadītājs Teodors Bikovskis norādīja, ka pieteikumi ir izvērtēti un iesniegti deputātiem, tādēļ atlicis tikai apstiprināt līdzfinansējumu. Tāpat viņš minēja, ka finansējuma apstiprināšanas laika pārcelšana varētu apdraudēt vairākumu pasākumu rīkošanu.

Jaunatnes lietu jomas kurators Jānis Dukšinskis ierosināja tik pēkšņi negrozīt līdzfinansējuma piešķiršanas noteikumus, ja tas ir nepieciešams, tie var tikt grozīti pirms nākamā konkursa izsludināšanas.

Rezultātā tika nolemts, ka jauniešu organizāciju pieteikumi, kā uzstāja P.Dzalbe, piedalīsies Sabiedrisko organizāciju atbalsta fonda konkursā, un fonds lems par līdzfinansējuma piešķiršanu. Jaunatnes departaments rakstveida paziņos jauniešu organizācijām, ka viņu pieteikumi tiks izskatīti pēc 1.aprīļa Izglītības un kultūras jautājumu komitejas un Sociālo jautājumu komitejas sēdē.

Teodors Bikovskis, komentējot šo lēmumu, paziņoja: „Jaunatnes departaments savu darbu izdarīja, savlaicīgi izvērtēja pieteikumus un sagatavoja dokumentus saskaņā ar līdzfinansējuma konkursa nolikumu, kuru pilsētas jauniešu organizācijas ievēroja, iesniedzot pieteikumus oktobrī. Lēmumu par līdzekļu sadali pieņems deputāti. Cerams, ka šā gada pirmajos četros mēnešos ieplānotajos pasākums iesaistītie jaunieši sapratīs situāciju un neatteiksies no iecerētā”.


Написать комментарий