Sekss vecāka gadu gājuma cilvēkus padara gudrākus

foto: medvesti.com
foto: medvesti.com

Līdz ar vecumu seksuālās rotaļas vairs neatslēdz galvu, bet veicina smadzeņu darbību.

Kā liecina Vācijas Rostokas universitātes pētījums, seksuāli apmierināti vecāka gadu gājuma cilvēki demonstrē labākus prāta spēju rādītājus, nekā viņu vienaudži, kuriem nav seksa.

Par pētījuma dalībniekiem kļuva 170 cilvēki vecumā no 63 līdz 70 gadiem. Brīvprātīgie atbildēja uz jautājumu virkni par savu seksuālo aktivitāti, un izgāja testēšanu, kuras mērķis bija novērtēt kognitīvo darbību.

Kā tika noskaidrots, vecāka gadu gājuma cilvēku seksuālā apmierinātība ir tieši saistīta ar viņu prāta spējām. Dalībnieki, kuri nodarbojas ar seksu šādā vecumā, retāk sastapās ar tādām problēmām, kā atmiņas zudums un apziņas apjukums, – vēsta sex-news.ru.

ASV speciālistu veiktā aptauja iedzīvotāju vidū parādīja, ka 57% sieviešu, kuru vecums pārsniedz 50 gadus, vēlētos, lai viņu dzīvē būtu vairāk seksa.

Turklāt saskaņā ar agrīnāka pētījuma rezultātiem laulātie pāri, kuri ir seksuāli aktīvi arī vecumdienās, jūtas laimīgāki un apmierinātāki ar savām attiecībām nekā tie, kuri kļūst mazāk aktīvi vai vispār nenodarbojas ar seksu.

Floridas štata Talahasi Lauksaimniecības un mehānikas universitātes profesors Adrians Džeksons uzskata, ka šādi rezultāti liecina par cilvēku, kuri ir sasnieguši 62 un vairāk gadu vecumu, seksuālās dzīves nozīmīgumu.  


Написать комментарий