Daugavpils novada domes deputāti lems par sadarbību ar Daugavpili veselības jomā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šo ceturtdien, 13.februārī, Daugavpils novada domes kārtējās sēdes gaitā tiks lemts jautājums par līguma slēgšanu ar Daugavpils pilsētas domi un Ilūkstes novada domi par veselības aprūpes jomas pakalpojumu pieejamības nodrošināšanu.

Jāatzīmē, Daugavpils pilsētas domes vēstule ar ierosinājumu izveidot Veselības komisiju tika izskatīta 6.februārī notikušajā Daugavpils novada domes Sociālo jautājumu komitejas sēdē.

Saskaņā ar līgumu sadarbības ietvaros trīs pašvaldības apmainīsies ar informāciju par visiem līgumā atrunātiem jautājumiem; veicinās pašvaldību medicīnas iestāžu sadarbību, nodrošinot medicīnisko pakalpojumu pieejamību visiem iedzīvotājiem; piedalīsies kopīgos projektos, pasākumos veselības jomā; iesniegs rekomendācijas pašvaldību teritorijā esošo medicīnas iestāžu resursu efektīvākai izmantošanai; sagatavos priekšlikumus pašvaldību veselības aizsardzības politikas plānošanas dokumentu izstrādei, nosakot veselības jomas prioritātes un vajadzības.

Jāatzīmē, ka pašvaldību tiesību un pienākumu vidū minēta priekšlikumu izstrāde un iesniegšana valsts un pašvaldību plānošanas dokumentu izstrādes procesā, dalība normatīvo aktu izstrādē, to novērtēšanā un apspriešanā. Tāpat pašvaldībām jāapspriež veselības jomas aktuālie jautājumi, sastādot rīcības plānu; jāsadarbojas ar nevalstiskām organizācijām, uzņēmējiem un citām ieinteresētām iestādēm, lai īstenotu pasākums, kuri veicina veselības aprūpes jomas pieejamību; jāsagatavo priekšlikumi par medicīnas iestāžu tīkla racionālu izvietošanu; jāizvirza priekšlikumi par finanšu investīcijām, kuri nepieciešami materiāli tehniskās bāzes infrastruktūras attīstībai utt.

Daugavpils novada domes Sociālo jautājumu komitejas locekļi nolēma parakstīt sadarbības līgumu, bet atsevišķu komisiju tomēr neveidot.

Sociālās komitejas locekle un Daugavpils novada domes deputāte Janīna Jalinska paziņoja portālam Gorod.lv, ka jaunā komisija vienkārši dublētu Sociālo jautājumu komitejas funkcijas, tāpat tās izveidošanas gadījumā būtu nepieciešams piesaistīt speciālistus, un tas prasītu papildfinansējumu, kas novada 2014.gada budžetā neesot paredzēts.

Atbildot uz portāla Gorod.lv korespondenta jautājumu, kāds ir galvenais Veselības komisijas uzdevums, J.Belkovskis atzīmēja, ka tas Daugavpils pilsētas domes vēstulē netiek norādīts.


Написать комментарий