Skotijas neatkarība: pirmā uzvara – pašu domēna zona

foto:joinfo.com
foto:joinfo.com

No šīs vasaras ar domēnu zonu scot savus portālus reģistrēs Skotija. Neatkarība, par kuru tik sen runāja, sākās ar internetu. Neatkarība, kura pagaidām nepasludināta teritoriālajā līmenī, jau ir atzīta interneta telpā.

Daudzu gadsimtu cīņa par Skotijas neatkarību var beigties jau šoruden, kad notiks referendums par šīs Lielbritānijas daļas neatkarību, – ziņo joinfo.com.

Ja cilvēki nobalsos „par”, jaunajai valstij nāksies izveidot savu armiju, floti un nodokļu sistēmu.

Tomēr pagaidām nevar paredzēt balsošanas rezultātus – ja iepriekš vairākums vēlējās palikt Lielbritānijas sastāvā, tad tagad viedokļi dalās.
Tieši domēnu zona scot tiks aktīvi izmantota neatkarības propagandai pirms referenduma, domā eksperti.

Tās reģistrāciju daudzus gadus centās panākt nekomerciālā organizācija Dot Scot Registry. Iepriekš skoti reģistrācijai izmantoja domēnus .co.uk un.com.

Skotijas valdība pozitīvi reaģēja uz jaunā Skotijas domēna parādīšanos, paziņojot, ka tas ir nācijas pašnoteikšanās sākums.

Tomēr ne visas Eiropas valstis ir gatavas izskatīt savu provinču pašnoteikšanās tiesības. Tā, Spānija nevēlas atlaist Kataloniju. Ne pirmo gadu te notiek cīņa par neatkarību, tomēr valdības līmenī vietējais referendums tiek bloķēts. 


Написать комментарий