Aktieris un režisors Jurijs Losevs: Katram šajā dzīvē nākas kaut ko ziedot

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils teātra aktieris un režisors, tautas teātra „Iskateļ” ilggadējs vadītājs Jurijs Losevs šonedēļ nosvinēja 65 gadu jubileju.

Neskatoties uz solīdo jubileju, viņš joprojām ir enerģijas pilns. Pēc svinīgas apsveikšanas ceremonijas, kas Daugavpils teātrī notika trešdien, 29.janvārī, J.Losevs sniedza mūsu portālam nelielu interviju.

- Mans ar teātri saistītais stāsts aizsākās, kad man bija divi gadi. Man ir fotogrāfija, kurā es ziemā stāvu uz mūsu teātra pakāpieniem pie afišas ar izrādi pēc A.Ostrovska lugas „Pēdējais upuris” motīviem. Jāsaka, mums visiem šajā dzīvē nākas kaut ko ziedot: sevi, savas jūtas, laiku, pretī saņemot skatītāju un kolēģu mīlestību.

- Kur rodas spēks un enerģija, kā jūs savienojat darbu Daugavpils teātrī un tautas teātra „Iskateļ” vadīšanu?

- Es pat nezinu. Laikam ir pierasts, droši vien būtu laiks apstāties, bet esmu kā lokomotīve, kas brauc no kalna un to nevar apturēt.

- Kas patlaban jums ir svarīgākais – tautas teātris vai lomu atveidošana uz skatuves?

- Grūti izvēlēties kaut ko vienu. Vienlīdz svarīgi ir gan darboties kā aktierim, gan kā režisoram. Cenšos izbaudīt to, ko es daru.

- Kādu lomu gribētos vēl izdzīvot?

- Kaut ko labu, jautru, kur nav daudz vārdu, bet ir dziesmas un dejas. Tādēļ man patīk mūzikls „Dāmu paradīze”! Es tur varēju dziedāt pat bez muzikālās dzirdes.

Ļoti patīk piedalīties izrādē „Vosorys saulgrīžu burvesteibys” pēc Šekspīra lugas motīviem, sākumā bija grūti, bet izrādās, ar visu var tikt galā. 

- Kādi jums ir plāni sakarā ar tautas teātra „Iskateļ” jaunu sezonu?

- Ceram, ka tuvākajā laikā iepriecināsim daugavpiliešus ar pirmizrādi – iestudējumu „Stacija” pēc krievu klasiķu darbu motīviem.

- Paldies par interviju! Vēlreiz apsveicam jubilejā!


Написать комментарий