Izsludināta darbu pieteikšana Latvijas Arhitektūras gada balvai

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Izsludināta darbu pieteikšana "Latvijas Arhitektūras gada balvai 2014", kas noslēgsies pēc mēneša - 24. februārī. Tūlīt pēc tam sāks strādāt abas konkursa žūrijas - nacionālā žūrija pusfinālam un starptautiskā - finālam.

 

Darbus konkursam iespējams pieteikt interneta vietnē www.arhitektura2014.lv.

Šā gada konkursa kuratori ir pagājušā gada Lielās balvas laureāti, arhitekti Linda Krūmiņa un Miķelis Putrāms (birojs "MADE arhitekti"), kuri projektēja Saldus mūzikas un mākslas skolu (attēlā).

M.Putrāms ir arī šā gada nacionālās žūrijas priekšsēdētājs. Vēl žūrijā darbosies arhitekti Egons Bērziņš, Iveta Cibule, Gatis Didrihsons, Arnis Dimiņš, Linda Krūmiņa un Zane Tetere, kā arī ainavu arhitekte Helēna Gūtmane un mākslinieks Rolands Pēterkops.

Konkursā var piedalīties gan Latvijā tapušu darbu autori (neatkarīgi no to valstiskās piederības), gan jebkur citur pasaulē tapuši darbi, ja to autoru piederības valsts ir Latvija.

Latvijas Arhitektūras gada balva jau tradicionāli ir gada svarīgākais notikums Latvijas arhitektūrā, un 2014.gadā tas notiek 19.gadu pēc kārtas.

Valsts Kultūrkapitāla fonds to ir atzinis par valstiski nozīmīgu kultūras pasākumu un jau vairākus gadus ir būtisks konkursa līdzfinansētājs. Latvijas Arhitektu savienība apzinās milzīgo atbildības slogu, ko uzliek šāda konkursa organizēšana gadā pēc Zolitūdes traģēdijas. Īpaši ņemot vērā traģisko sakritību, ka arī sabrukušā lielveikala ēka savulaik bija ieguvusi vienu no konkursa balvām.

Lai gan nekur pasaulē šādos arhitektūras konkursos netiek un nevar tikt novērtēta ēku drošība (jo no tiesiskā viedokļa garants ēkas likumīgai tapšanai ir fakts, ka tā nodota ekspluatācijā), 2014.gada konkursa organizācijā ir īpaši domāts par vēl rūpīgāku pieteikto objektu vērtēšanu.

Šā gada laureātu apbalvošanas ceremonija notiks 16. maijā. Līdz ar to Nacionālās žūrijas darbam atvēlēti veseli 2 mēneši, un tai ir obligāti jāapmeklē klātienē visi tālākai virzīšanai paredzētie objekti.

"Mēs vēlamies atzīmēt projektus, kas ir ne tikai konceptuāli un vizuāli augstvērtīgi, bet demonstrē profesijas meistarīgu rūpību un augstu sociālo atbildību," uzsver konkursa kuratori Krūmiņa un Putrāms, "Latvijas Arhitektūras gada balva apliecina mūsu arhitektu varēšanu un norāda Latvijas arhitektūras nākotnes virzienu."
 


Написать комментарий