Spānijas bezdarba līmenis pieaudzis virs 26%

foto: treideri.lv
foto: treideri.lv

Pagājušā gada nogalē Spānijas bezdarba līmenis turējās virs 25% jau sesto ceturksni pēc kārtas, liecinot, ka eirozonas ceturtā lielākā ekonomika aizvien nespēj atgūties no sešus gadus ilgušā krituma, raksta Bloomberg.

Gada pēdējā ceturksnī bezdarba līmenis pieauga, jo trešajā ceturksnī tas bija 25,98%. Bloomberg aptaujātie eksperti prognozēja, ka tas nebūs mainījies.

Spānijā, kura veido aptuveni 10% no kopējā eirozonas iedzīvotāju skaita, tuvojas situācijai, kad bez darba ir gandrīz trešdaļa tās iedzīvotāju. Valsts premjerministrs Mariano Rahojs paredz, ka ekonomikas izaugsme par vismaz 0,7% šogad radīs jaunas darbavietas.

«Vietējā pieprasījuma atveseļošanās būs lēns process,» sacījis Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA galvenais ekonomists Migels Kardozo Lekorto. Viņš norāda, ka valdības reformas ir uzlabojušas noskaņojumu, tomēr uz reālo ekonomiku tam būs ietekme tikai vidējā termi’bā.

Bezdarba līmenis būtu augstāks, ja premjerministrs 2012.gadā nebūtu atvieglojis darbaspēka nosacījumus, decembra ziņojumā norāda Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija (OECD). Pasākumi ir veicinājuši jaunu darbinieku pieņemšanu darbā, jo kompānijām ir vieglāk un lētāk nolīgt darbiniekus vai samazināt algas. 


Написать комментарий