Ķīnā pirmo reizi publiski iznīcina tonnām konfiscēto ziloņkaulu

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Ķīnā pirmo reizi iznīcināts liels daudzums konfiscēta ziloņkaula un tā izstrādājumu. Vides aizstāvji to raksturo kā pagrieziena punktu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Smalcināmo mašīnu rīklēs pazuda vairāk nekā sešas tonnas ziloņkaula, kas konfiscēts vairāku gadu laikā, raksta BBC. Tas darīts, lai apkarotu nelegālo ziloņkaula tirdzniecību, aizsargātu savvaļas dabu un palielinātu sabiedrības informētību, raksta Ķīnas mediji.

Dabas aizsardzības aktīvisti norāda, ka lielais pieprasījums pēc ziloņkaula Ķīnā veicina malumedniecību Āfrikā. Ķīnā no ziloņkaula gatavo tradicionālos grebumus, kas tiek uztverti kā statusa simbols.

"Šis ir gadījums, kad Ķīna var sūtīt un sūta ļoti spēcīgu vēstījumu gan ķīniešiem, gan starptautiski, ka tā negrasās paciest nelegālu tirdzniecību ar ziloņkaulu," aģentūra "Reuters" citē Konvencijas par starptautisko tirdzniecību ar apdraudētajām savvaļas dzīvnieku un augu sugām (CITES) ģenerālsekretāru Džonu Skanlonu.

Ziloņkaula iznīcināšanā Guandunas provinces Dunguaņas pilsētā klāt bija mediji, diplomāti un vides aizstāvju pārstāvji. Pasākumu pārraidīja valsts televīzijā.

Ziloņkaula tirdzniecība starptautiski ir aizliegta kopš 1989. gada. Tomēr pēdējos gados Āfrikā ir aktivizējušās kriminālas bandas, kas medī ziloņus, lai pārdotu to ilkņus Āzijā.


Написать комментарий