Jaungada nakts Vienības laukumā pagāja bez nopietniem likumpārkāpumiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Jaungada sagaidīšana pilsētas galvenajā laukumā pagāja visai mierīgi, portālam Gorod.lv paziņoja Valsts policijas Latgales reģionālajā pārvaldē un Daugavpils pašvaldības policijā.

Ap 2 000 daugavpiliešu un pilsētas viesu bija pulcējušies pilsētas centrālajā laukumā, lai noskatītos krāšņu svētku uguņošanu un padejotu zem klajām debesīm. Pērn diskotēka turpinājās līdz rītam, savukārt šogad pilsētniekus gaidīja stundu ilga muzikālā programma, tomēr šo iespēju izmantoja daudzi daugavpilieši.

Jaungada svinēšana Vienības laukumā, kur pastiprinātā režīmā dežurēja Valsts un Pašvaldības policijas darbinieki, pagāja visai mierīgi un bez nopietniem likumpārkāpumiem.

Pamatpārkāpumi bija saistīti ar pirotehnikas izmantošanu un alkohola lietošanu sabiedriskajās vietās. Daži pilsētnieki petardes mēģināja palaist cilvēku pūlī, tomēr policisti novērsa šos mēģinājumus.

Sarežģītāk bija ar alkohola lietošanu, jo gandrīz katrs, kas bija ieradies Vienības laukumā, bija paņēmis līdzi vismaz šampanieša pudeli. Tomēr cilvēki adekvāti reaģēja uz policijas darbinieku aizrādījumiem un ņēma vērā viņu rekomendācijas.

Daži jaunieši griezās pie policistiem ar lūgumu palīdzēt sameklēt nozaudēto mobilo telefonu vai tikt galā ar paziņu, kuram gribās izkauties.

Taču, izņemot Latviešu kultūras centra izsistās durvis, citi nopietni likumpārkāpumi pilsētas centrā netika reģistrēti. 


Написать комментарий