Tikai 3% respondentu iepazinušies ar Daugavpils pilsētas attīstības programmu 2014.-2020.gadam

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāla Gorod.lv rīkotās aptaujas rezultāti liecina, ka tikai 3% respondentu ir iepazinušies ar Daugavpils pilsētas attīstības programmu 2014.-2020.gadam.

Atgādināsim, ka šis svarīgais pilsētas attīstības plānošanas dokuments tika izstrādāts ES projekta „Daugavpils pilsētas pašvaldības attīstības plānošanas kapacitātes paaugstināšana” ietvaros, kura īstenošana uzsākta 2010.gadā un noslēgsies 2014.gadā. Kopējās projekta izmaksas – 25 000 latu, to pilnībā finansē Eiropas Sociālais fonds.  

Programmas izstrādes uzdevumi – noteikt vidējās steidzamības prioritātes un pasākumus, finanšu resursus un izpildītājus; saskaņot programmu ar esošajiem teritoriālā plānojuma dokumentiem; ņemt vērā iepriekšējos plānojuma dokumentus un infrastruktūras attīstības projektus; nodrošināt sadarbību ar sabiedrības pārstāvjiem, veicot anketēšanu, rīkojot seminārus utt.

Šā gada vasarā Daugavpilī notika pilsētas attīstības programmas publiskā apspriešana (sapulces apmeklēja 125 cilvēki), pēc kā dokumentu apstiprināja Domes deputāti.

Portāla Gorod.lv aptaujas rezultāti liecina, ka 37% respondentu nav iepazinušies ar pilsētas attīstības programmu, 20% uzskata, ka tas neesot nepieciešams. Priecē, ka 38% aptaujāto interesējās, kur varētu ar to iepazīties.

Jāatzīmē, ka Daugavpilī ir sākusies plānošanas dokumentu līdz 2030.gadam izstrāde. 


Написать комментарий