Sieviešu higiēnas preces satur bīstamas sastāvdaļas

foto: mail.ru
foto: mail.ru

ASV Montānas organizācija „Women's Voices for the Earth” veica sieviešu higiēnas preču pētījumus un publicēja atskaiti par to nedrošību.

Ziņojuma autori apgalvo, ka higiēnas paketes, tamponi, salvetes intīmajai higiēnai satur slēptas sastāvdaļas, kuras ir bīstamas sieviešu veselībai.

Pētījuma autori meklēja sieviešu higiēnas precēs sastāvdaļas, kuras nav norādītas uz iepakojuma. Speciālisti brīdina, ka higiēnas paketes, salvetes un dvieļi var saturēt konservantus, pesticīdus un ķīmiskās krāsvielas, par kurām netiek ziņots patērētājiem, – vēsta eurosmi.ru.

Vairākums sieviešu domā, ka paketes un salvetes ir absolūti nekaitīgas, ir izgatavotas no kokvilnas vai citas dabiskas celulozes šķiedras. Tomēr patiesībā higiēnas preces var saturēt toksiskos dioksīnus, kuri rodas balināšanas ar hloru un pesticīdiem rezultātā.

Bīstamo vielu saturs šajās precēs ir nenozīmīgs, bet atskaites autori apgalvo, ka arī šāds neliels daudzums apdraud sieviešu veselību. Reakcijas uz piedevu iedarbību var būt dažādas – no alerģiskiem izsitumiem līdz bronhiālajai astmai un paaugstinātam dzimumorgānu sistēmas onkoloģisko saslimšanu riskam.


Написать комментарий