«Attīstības partijas» padomes atklāta vēstule Latvijas Valsts prezidentam A. Bērziņa kungam

foto: president.lv
foto: president.lv

Augsti godātais A.Bērziņa kungs!

Pēdējā laika notikumi, kas saistīti ar traģēdiju Rīgā (Zolitūdē) parādīja, cik tomēr saliedēta un vienota ir Latvijas sabiedrība, kā arī pierādīja, ka notikušajai traģēdijai nav un nevar būt pilsonības, nacionalitātes jeb partejiskās piederības. Cilvēkus apvienoja kopējās sāpes un vēlme palīdzēt cietušajiem un bojā gājušo ģimenēm. Diemžēl politiķu vidū tāda vienotība netika saskatāma. Īpaši nepatīkami vērot, ka tik smagā brīdī valstī, atsevišķi "politiskās elites" pārstāvji izrāda atklātu necieņu Latvijas Republikas Valsts Prezidentam, veidojot un veicot ar viņu nekonstruktīvu dialogu. Uzskatam, ka tāda uzvedība nav pieļaujama. Valsts prezidents - valsts seja, tās simbols, kā karogs, himna un Satversme. Prezidenta necieņa - necieņas izrādīšana Latvijas valstij un tai piederošajai tautai, tā parāda patriotisma, politiskas kultūras un tālredzības trūkumu. Šodien Latvijai, kā nekad ir nepieciešama stabilitāte un politika bez politiskajām spēlēm.

"Attīstības partijas" padome izsaka Jums, augsti godājamais Prezidenta kungs, savu cieņu un atbalstu Jūsu darbībās, kas saistītas ar valdības krīzes pārvarēšanu. Esam pārliecināti, ka ieplānotais tiks veiksmīgi realizēts un Latvija tiks pie profesionālas, konsekventas un rīcībspējīgas valdības. Līdz ar to uzskatām par nepieciešamu pievērst prezidenta un valdības uzmanību mūsdienīgas Latvijas svarīgu jautājumu risināšanai. Par tādiem mēs uzskatām:

- prezidenta tiešo vēlēšanu ieviešana;

- pilsonības piešķiršana visiem pastāvīgi dzīvojušajiem Latvijas Republikas teritorijā no 1991.gada augusta;

- atteikšanās no "okupācijas " tēmas;

- valsts programmu izstrāde demogrāfisko problēmu risināšanai;

- Latgales, kā vismazāk ekonomiski aizsargātā reģiona, ekonomikas nostiprināšana.

Kā arī, mēs vēršamies pie visām Latgales reģionālajām partijām ar lūgumu atbalstīt Latvijas Valsts prezidentu un apvienot spēkus Latvijas neatkarības nostiprināšanai, demokrātijas attīstībai un ekonomiskās izaugsmes veicināšanai Latgales reģionā un valstī kopumā.

Pieņemts "Attīstības partijas" padomes sēdē 2013.gada 18 decembrī, Daugavpilī.


Написать комментарий