Daugavpils iedzīvotāji varēs izvēlēties gāzes piegādātāju

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāls Gorod.lv pilsētas domes priekšsēdētāja vietniekam Pēterim Dzalbem uzdeva jautājumu, kā tiek risināta situācija ar sašķidrinātās gāzes piegādi Daugavpils daudzdzīvokļu mājās, un kā beidzās SIA „DDzKSU” sarakste ar SIA „Latvijas Propāna gāze” (LPG).

Atgādināsim, ka vasarā Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe, pamatojoties uz Iepirkuma uzraudzības biroja atzinumu, pieprasīja lauzt līgumu ar LPG un izsludināt atklātu konkursu par sašķidrinātās gāzes piegādi. Vēlāk puses izteica pretrunīgus viedokļus.

Tagad P.Dzalbe paskaidroja, ka līgums ar SIA „Latvijas Propāna gāze” par sašķidrinātās gāzes piegādi pilsētnieku dzīvokļos 2012.gadā tika pagarināts uz 5 gadiem. Pašvaldības rīcībā esot Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas un Antimonopola padomes paskaidrojumi, kuros minēts, ka dzīvokļu īpašnieki paši var izvēlēties piegādātāju.

„Sakarā ar to, ka iekšējā gāzes sadalījuma sistēma ir neatņemama mājas daļa, bet kolektīvās tilpnes pieder kompānijai, īpašniekiem ir tiesības slēgt šo tilpņu nomas līgumu un pašiem konkursa rezultātā izvēlēties piegādātāju. Tas ir iespējams, ja ir noslēgts pārvaldīšanas līgums”, paskaidroja P.Dzalbe.

Viņš paziņoja, ka šonedēļ paredzēta tikšanās ar AS „Latvijas Gāze” pārstāvjiem, kuri apsver iespēju pilsētas mājām pieslēgt dabasgāzi.

„No septembra SIA „DDzKSU” no SIA „Latvijas Propāna gāze” cenšas saņemt informāciju par tilpņu atrašanās vietu, veidu un tilpņu apkalpošanai nepieciešamo cilvēku skaitu. Tas tiek darīts, lai informāciju varētu apspriest ar iedzīvotājiem, un, ja AS „Latvijas Gāze” tilpnes atrodas tuvāk, piedāvāt izmantot šīs kompānijas pakalpojumus. Jebkurā gadījumā iedzīvotājiem būs jālemj, kādu līgumu par gāzes piegādi viņi vēlas noslēgt”, paziņoja Pēteris Dzalbe, piebilstot, ka situācijā ar AS „Latvijas gāze” atbildību uzņemsies SIA „DDzKSU” un Dome, bet situācijā ar SIA „Latvijas Propāna gāze” - SIA „DDzKSU”.

Tādējādi, pēc P.Dzalbes vārdiem, SIA „DDzKSU” katrai mājai piedāvās individuālu variantu.


Написать комментарий