Pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis izteica nožēlu sakarā ar restorāna McDonald’s slēgšanu Daugavpilī 2

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Sestdien, 14.decembrī, savu darbu Daugavpilī beidz ātrās ēdināšanas restorāns McDonald’s. Oficiālajā paziņojumā tiek norādīts, ka vienīgais šāda veida restorāns pilsētā tiek slēgts, jo nenotika plānotā investīciju atguve.

Restorāns McDonald’s pilsētā tika svinīgi atklāts 2011.gada decembrī un kļuva par pirmo ātrās ēdināšanas restorānu ārpus Latvijas galvaspilsētas. Tas bija vienīgais divstāvu restorāns Baltijas valstīs, kas ar darbu nodrošināja aptuveni 40 daugavpiliešus.

Restorāns McDonald’s Daugavpils darbiniekiem piedāvās darbavietu Rīgā vai izmaksās kompensāciju, kas ievērojami pārsniedz likumā noteikto. Vienam darbiniekam izmaksātās kompensācijas apmērs varētu sasniegt 4-6 darba algas.

2012.gadā restorāna ienākumi bija vairāk nekā 318 000 lati, nodokļos restorāns nomaksāja vairāk nekā 2,8 miljonus latus.

Savukārt Daugavpils pilsētas mērs izteica nožēlu sakarā ar restorāna slēgšanu un to, ka šī informācija kļuva zināma pēdējā brīdī.

Atgādināsim, ka jaunā restorāna iekārtošanā tika investēts vairāk nekā miljons latu.

Latvijā pirmais restorāns McDonald's tika atvērts 1994.gadā. Kopumā valstī darbojas 11 šāda veida restorāni, desmit no tiem atrodas Rīgā un viens – Jelgavā, tajos strādā aptuveni 600 darbinieku.

McDonald's  attīstības licence Baltijas valstīs, Grieķija un Maltā pieder kompānijai Premier Capital, kura ik gadu apkalpo vairāk nekā 24 miljonus apmeklētāju 54 restorānos.


Написать комментарий

Uz klientu veselibas rekina nodokli ieguti .
Ātrās ēdināšanas restorāni, kā neveselīga uztura pakalpojumu sniedzēji sevi dēvē, īpašu uzmanību pievērš bērniem un jauniešiem, mēģinot pieradināt tos pie neveselīga uztura jau kopš mazotnes. Ātrās ēdināšanas restorānu ēdiens satur īpašas vielas, kas izraisa atkarību un vēlmi lietot to atkārtoti. Regulāra indētavu produkcijas lietošana izraisa aptaukošanos un sirds un asinsvadu slimības.
publicets no http://spoki.tvnet.lv/aktuali/Neveseligas-partikas-restorans/480427

Nožēlu par nekvalitatīvas pārtikas tirgotāja aiziešanu? Liekulis!

Написать комментарий