Būvvalžu apsekojumā konstatē nedrošuma pazīmes vairāk nekā 30 Rīgas ēkās

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pēc Ekonomikas ministrijas (EM) aicinājuma pašvaldību būvvaldes apsekojušas nozīmīgās publiskās ēkas, tādējādi secinot, ka kopumā Latvijā par nedrošām varētu atzīt 38 ēkas, no tām 31 atrodas Rīgā,Latvijas Radio stāstīja demisionējošās valdības ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts.

Ministrs atzina, ka šobrīd apsekota informācija no 59 pašvaldībām, kas ir aptuveni puse no Latvijā esošajām 85, kurās ir būvvaldes, bet arī aptuvenā informācija neesot iepriecinoša, jo kopumā ir konstatētas 162 nepilnības, no tām puse ir saistīta ar to, ka nav sakārtota dokumentācija, taču 38 gadījumos konstatētas nedrošuma pazīmes, no tām 31 ēka atrodas Rīgā.

"Protams, ir jāņem vērā apstāklis, ka Rīgā salīdzinot ar citām pašvaldībām sabiedrisko ēku būvniecība ir krietni lielāka, tomēr šādu neatbilstību konstatēšana apliecina, ka pašvaldību būvvalžu kapacitāte un kompetence ir nepietiekama," atzina ministrs.

Uz jautājumu, vai nedrošās ēkas tagad tiks slēgtas, ministrs atbildēja, ka ne visos gadījumos tā varētu būt, taču objektu īpašniekiem ir jārēķinās ar padziļinātu izpēti, tādējādi sniedzot galīgo slēdzienu par ēkas drošību.

Tāpat ministrs stāstīja, ka ar šādām pārbaudēm tā vien neaprobežosies, jo tiek veidota apsekojuma karte, vai drīzāk riskanto objektu karte.

EM nosūtījusi vēstuli 85 Latvijas būvvaldēm, prasot tām apsekot visus būvlaukumus, kuros tiek būvētas, tostarp rekonstruētas vai renovētas, sabiedriski nozīmīgas publiskas ēkas. Apsekošanas rezultāti EM jāiesniedz līdz šā gada 4.decembrim, ietverot informāciju par atzinumiem, norādot informāciju par apsekoto būvlaukumu, būvprojektu, ēku, būvniecības dalībniekiem un konstatētajiem pārkāpumiem, ja tādi tika konstatēti.


Написать комментарий