Veselu jūtu un emociju mozaīku parādīja talantīgā māksliniece Jeļena Nosova

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

„Cilvēks ar gaišu dvēseli, īsts savas lietas meistars, stipra sieviete, atsaucīga kolēģe, laba un gādīga mamma” – šādi vārdi Latgales bibliotēkā šodien tika adresēti talantīgajai māksliniecei Jeļenai Nosovai.

Viņas personālizstādē, kura tika atklāta piektdien, 6. decembrī LCB abonentu zālē, izstādīti apmēram 20 spilgti un ļoti pozitīvi darbi. Pilsētas ainavas, klusās dabas, ļoti raksturīgi sieviešu, bērnu un muzikantu portreti, sniedz dažādu emociju gammu, kuru pati māksliniece nosauca par „Jūtu gammu”. 

Kā atzīmēja daudzie izstādes apmeklētāji, visi Jeļenas Nosovas darbi satur sevī labu un vienmēr pozitīvu emociju lādiņu, kurš uzlādē skatītājus ar pozitīvu enerģētiku.

Neskatoties uz mākslinieces talantu un radošajiem iedīgļiem no pašas bērnības, viņa tika pirms dažiem gadiem ieguva mākslu maģistra grādu Daugavpils universitātē. Līdz šim brīdim māksliniece ļoti kritiski izturas pret savu daiļradi, uzskatot, ka viņas darbi ir tāli no pilnības. „Man ir ļoti patīkami, kad cilvēki liela manus darbus, man it kā izaug spārni. Tik labi ir apzināties, ka tu kādam esi vajadzīgs, tevi ciena un mīl”, – pastāstīja J. Nosova.

Māksliniece glezno ar eļļas krāsām, dažreiz izmanto akrila krāsas. Viņa nepieturas pie noteikta glezniecības stila, atzīmējot, ka viss ir atkarīgs no garastāvokļa: dažkārt gribas pabūt par modernistu, kādreiz izmēģināt klasiku, bet vistuvākie viņai ir impresionisti.

Jau 15 gadus Jeļena Nosova strādā Latviešu kultūras centrā, un patlaban viņa ir tā galvenā māksliniece. Tā kā visas izteiksmīgās pilsētas svētku afišas un vienmēr ar gaumi noformētās Vienības nama vitrīnas ir viņas roku radītas.

Mākslinieci apsveikt ar personālizstādes atklāšanu ieradās daudzi viesi, kuru vidū bija ne tikai kolēģi, bet arī Kultūras pārvaldes un Daugavpils universitātes darbinieki, Dienas centra cilvēkiem ar traucētu psihi „Cerība” audzēkņi, viņas spilgtā talanta draugi un cienītāji.

Kā J. Nosova pastāstīja portālam Gorod.lv, izstādē redzami praktiski visi viņas darbi, kuri ir radīti pēdējo divu gadu laikā.

Tā kā pasteidzieties: sulīgos un pozitīvos Jeļenas Nosovas darbus jūs varēsiet redzēt līdz janvāra sākumam LCB abonentu zālē. 



Написать комментарий