Zolitūdes traģēdijā cietušo stāvoklis uzlabojas

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Zolitūdes traģēdijā cietušo cilvēku veselības stāvoklis uzlabojas, liela daļa pacientu no slimnīcām jau ir izrakstīti.

Tomēr tiem cietušajiem, kuri guvuši smagas traumas, priekšā vēl ilgs ārstēšanās un atgūšanās process. Kopumā palīdzība slimnīcās sniegta 39 Zolitūdes traģēdijā cietušajiem, liecina medicīnas iestāžu un Veselības ministrijas apkopotā informācija.

Paula Stradiņa slimnīcā ir ārstējušies 26 pacienti, kuri nogādāti vai vērsušies slimnīcā saistībā ar Zolitūdes traģēdiju. Lielākā daļa ir saņēmuši ambulatorus izmeklējumus un ārstēšanu, divi pacienti ir pārvesti uz P. Stradiņa slimnīcu no Rīgas 2. slimnīcas, bet vēl divi ir pārvesti uz citām ārstniecības iestādēm. «Stradiņa slimnīcas stacionārā kopumā ir ārstējušies septiņi pacienti, un gandrīz visiem ārstēšanās jāturpina arī pēc izrakstīšanas no slimnīcas dažādās rehabilitācijas programmās,» Neatkarīgajai pastāstīja Stradiņa slimnīcas speciāliste Lāsma Sīle. Pirmdien no slimnīcas tika izrakstīts vēl viens pacients, kurš pārvests uz rehabilitācijas centru Vaivari. Slimnīcā ārstēšanos turpina viens pacients, kura stāvoklis ir apmierinošs.

Smagākos pacientus ar politraumām pēc Zolitūdes traģēdijas nogādāja Rīgas Austrumu slimnīcā. Slimnīcas speciāliste Dace Kārkliņa Neatkarīgajai pastāstīja, ka kopumā Rīgas Austrumu slimnīcā palīdzība sniegta 11 pacientiem, kuri cieta lielveikala sabrukšanā. Divi pacienti pēc pirmās palīdzības sniegšanas tika pārvesti uz Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcu. Pašlaik slimnīcā turpina ārstēties septiņi pacienti, tajā skaitā divi Intensīvās terapijas klīnikā, jo viņu stāvoklis ir smags, bet stabils. Neatkarīgā rakstīja, ka smagā stāvoklī slimnīcā atrodas viens no ugunsdzēsējiem – glābējiem un lielveikala kasieris. Abi pacienti ir guvuši nopietnas traumas. Rīgas Austrumu slimnīcas mediķi ir veikuši pacientiem vairākas operācijas, un viņiem turpinās ārstēšanās intensīvajā terapijā.

Diviem pacientiem (viens no viņiem ugunsdzēsējs), kuri pirms tam arī ārstējās Intensīvās terapijas klīnikā, veselības stāvoklis uzlabojās, un viņi pārvesti uz citām nodaļām. Traumatoloģijas un ortopēdijas klīnikā (politraumu nodaļā), ķirurģijas nodaļā un neiroķirurģijas nodaļā kopumā ārstējas pieci pacienti. Cilvēki bija guvuši ribu lūzumus un plaušu traumas, mīksto audu un pēdu saspiedumus. Divi Zolitūdes traģēdijā cietušie pacienti no slimnīcas jau izrakstīti.


Написать комментарий