Japānis saņēma 400 000 dolāru kompensāciju par to, ka visu dzīvi nodzīvoja nabadzībā

foto: brocku.ca
foto: brocku.ca

Pavecs japānis, kurš ārstu kļūdas dēļ uzauga svešā ģimenē, iesniedza tiesā prasību pret slimnīcu, jo bija audzināts nabadzībā, bet tai pašā laikā viņa īstie vecāki bija bagāti.

60 gadus vecais vīrietis, kura vārds netiek izpausts, atzinās, ka gribētu savu dzīvi „attīt atpakaļ”, kad uzzināja, ka viņa īstie vecāki bija bagāti, bet viņa brāļi baudīja greznu dzīvi. Tā vietā vīrieti audzināja neīstā māte, kura daudz strādāja, visiem spēkiem cenšoties nopelnīt tam, lai varētu pabarot savus bērnus pēc vīra nāves.

Vīrieti, kuru slimnīcā sajauca pirms 60 gadiem, nācās daudz pārdzīvot, un patlaban viņš ir neprecējies kravas automobiļa šoferis. Tokio apgabaltiesa piesprieda slimnīcai izmaksāt teju 400 tūkst. dolāru kompensāciju par 1953. gadā pieļauto kļūdu. Par cietušo atzīto vīrieti dzimšanas brīdī sajauca ar citu zēnu, kurš piedzima pēc 13 minūtēm. Kad japānis galu galā uzzināja, ka viņš varēja izaugt bagāts, viņa galvā radās daudz jautājumu, – ziņo fedpost.ru.

„Es gribētu zināt, kā uz Zemes tas varēja notikt? Es tam nevarēju noticēt. Ja godīgi, es to nevarēju pieņemt”, – viņš teica Tokio pārpildītajā konferenču zālē. „Mana dzīve varētu būt pavisam citāda. Es gribu, lai slimnīca atrastu paņēmienu attīt dzīvi atpakaļ, un es varētu nodzīvot dzīvi ar saviem īstajiem vecākiem”, – viņš piebilda.

Ja vīrieti atdotu viņa īstajai mātei uzreiz pēc piedzimšanas, viņš izaugtu kā vecākais no četriem brāļiem bagātā ģimenē, baudot greznu dzīvi. Tomēr viņam nācās augt vienistabas dzīvoklī, kurā vienīgā „greznumlieta” bija radio. Izglītību viņš bija spiests iegūt vakarskolā, jo dienas laikā strādāja rūpnīcā.

Par sievieti, kuru viņš bija pieradis saukt par māti, viņš teica: „Dažreiz man likās, ka viņa piedzima, lai ciestu grūtības”.

Arī vīrieša dzīve nebija vienkārša. Kad viņš pieauga, palīdzēja mātei rūpēties par saviem brāļiem, vienam no kuriem bija insults. Pirms vairākiem desmitiem gadu pieļautā kļūda atklājās pēc DNS analīzes, kuru veica vīrieša īstie brāļi. Tā viņi noskaidroja, ka viņu vecākais brālis nav viņu radinieks. Analīze tika veikta pēc vecāku nāves. Tad viņi devās pārbaudīt slimnīcas ierakstus, lai atrastu savu īsto vecāko brāli.

Visi brāļi, tai skaitā arī tas, kuram nācās dzīvot nabadzīgā ģimenē, tagad bieži satiekas.


Написать комментарий