Traģēdija “Maxima”: cietuši, pazuduši un bojā gājuši daudzu Rīgas skolēnu vecāki

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Traģiskajā negadījumā Zolitūdes mikrorajonā, kur lielveikala "Maxima" jumta konstrukciju sagrūšanas laikā dzīvību zaudējuši vairāki desmiti cilvēku, pazuduši vairāku Rīgas skolēnu vecāki, kā arī bojā gājušas skolotājas un pazudis viens darbinieks, portāls "Delfi" uzzināja Rīgas domē.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments apkopojis informāciju par situāciju septiņās lielveikalam tuvumā esošajās izglītības iestādēs - Rīgas Ziemeļvalstu ģimnāzijā, Rīgas Zolitūdes ģimnāzijā, Rīgas 53. vidusskolā, privātskolā "Evrika", pirmsskolas izglītības iestādē "Zvaniņš", Rīgas Zolitūdes pirmsskolā, Rīgas 264. pirmsskolas izglītības iestādē "Zelta atslēdziņa".

Rīgas Zolitūdes pirmsskolā diviem bērniem pazuduši vecāki  - vienai meitenei mamma, vienai meitenei - tēvs. Privātskolā "Evrika" bojā gājušas divas pedagoģiskās darbinieces un pazudis viens darbinieks. Rīgas 53. vidusskolā traģēdijā cietuši trīs bērnu vecāki un radinieki. Rīgas Zolitūdes ģimnāzijā cietuši četri bērnu vecāki, radinieki, tajā skaitā arī viens bērns. Rīgas Ziemeļvalstu ģimnāzijā cietuši piecu bērnu vecāki un radinieki, skolēni nav cietuši. Visi dati tiek precizēti.

Rīgas Ziemeļvalstu ģimnāzijā strādā krīzes intervences komanda, sniedzot psiholoģisku palīdzību, darbs turpināsies arī pirmdien, kad skolā strādās psihologu komanda.

Rīgas Zolitūdes ģimnāzijā ar bērniem, kuriem traģēdijā cietuši vai bojā gājuši vecāki vai radinieki, strādā klases audzinātāji, bet pirmdien palīdzību sniegs psihologi.

Privātskola "Evrika" pašreiz no palīdzības atteikusies.

Notiek sadarbība ar sociālajiem dienestiem, lai sniegtu palīdzību dzīvesvietā bērniem, kuri nav skolā, un kuriem cietuši vai gājuši bojā vecāki. Jau ziņots, ka Zolitūdē ceturtdienas vakarā sabrukušā lielveikala "Maxima" drupās atrasti vairāki desmiti bojāgājušo. 

Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas. 

Policija par notikušo sākusi kriminālprocesu.


Написать комментарий