Daugavpils pilsētas mērs apstiprināja, ka dažu deputātu darba algas kļūs vēl lielākas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Komentējot pēdējos grozījumus Daugavpils pilsētas domes un pašvaldības iestāžu darbinieku darba apmaksas kārtībā, piemēram, to, ka grozījumi paredz pastāvīgās komisijās un darba grupās strādājošo cilvēku darba algu paaugstināšanu, pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis paziņoja, ka drīz varētu būt pieņemti arī citi grozījumi.

Atgādināsim, ka augusta sākumā deputāti apstiprināja jaunu deputātu darba algu aprēķināšanas kārtību, kurai, pēc mēra vārdiem, jāmotivē deputātus strādāt vairāk un labāk, jo darba alga tiks aprēķināta, ņemot vērā komiteju un komisiju skaitu, kurās viņi darbojas, un nostrādāto stundu skaitu.

Novembra vidū tika pieņemti kārtējie grozījumi noteikumos, kuri paredz, ka maksimālais amatpersonas (tostarp deputāta) atalgojums par darbu grupā ir nevis 119,60, bet 237 lati mēnesī.

Atbildot uz portāla Gorod.lv jautājumu, ar ko ir saistīti pieņemtie grozījumi, vai ir gaidāmi jauni grozījumi deputātu darba algu aprēķināšanas sistēmā, vai šajā sistēmā pastāv problēmjautājumi (kuri, iespējams, traucē deputātiem strādāt labāk), J.Lāčplēsis paziņoja:

„Tie, drīzāk, ir tehniskie momenti, kuri ir saistīti ar to, ka nepieciešams ciešāk sasaistīt deputāta darbu komisijā vai komitejā un nostrādāto stundu skaitu, to apmaksu. Dažādās pašvaldībās ir pieņemtas dažādas regulācijas. Manuprāt, šajā ziņā grozījumi netiks pieņemti.

Vienīgais, notiks pāreja uz lielākā darba apjoma veikšanu komitejās, tādēļ, iespējams, būs jāpieņem noteikumi par deputātu komiteju priekšsēdētāju darba apmaksu”.

Tādējādi, izskatās, ka drīz kļūs zināms par komiteju (pašvaldībā tagad ir 5 komitejas) priekšsēdētāju darba algu paaugstināšanu. 


Написать комментарий