Pacients ar plastikāta gūžām iemācīja studentus izmeklēt prostatu 1

foto: medicaldaily.com
foto: medicaldaily.com

Viskonsīnas universitātes speciālisti izstrādāja stimulatoru, kurš ļauj medicīnas studentiem veikt prostatas izmeklēšanu apstākļos, kuri ir maksimāli pietuvināti reāliem.

Nav noslēpums, ka ārstēšanas efektivitāte ir atkarīga no ārsta un pacienta attiecībām. Ārstiem ne tikai ir jāizskaidro medicīnas terminus parastam mietpilsonim saprotamā valodā, bet arī pēc iespējas delikātāk jāveic slimnieka apskati. Tomēr daudzas intīmās manipulācijas, kuras veic nepieredzējuši ārsti vai medicīnas studenti, spēj pārvērst ārstēšanos par murgu, – vēsta fedpost.ru.  

„Sliktākais ir apstāklī, ka studenti, kuri pēc iespējās ātrāk cenšas pavirzīties šajā jomā, bieži sāk cilvēka izmeklēšanu bez tehniskās sagatavošanās, – saka doktors Bendžamins Loks. – Tas mūs nopietni satrauca, tādēļ mēs nolēmām nopietni pārskatīt pieeju studentu apmācībai. Četrus gadus mūsu grupa centās noskaidrot, ar kādu metožu palīdzību mēs varam uzlabot medicīnas studentu iemaņas. Par mūsu pētījumu rezultātu kļuva manekena radīšana ar adapteriem jeb prostatas simulatora radīšana. Šī ierīce apvieno sevī saskarsmes un medicīniskās izmeklēšanas elementus”.

Pēc Medical Daily ziņām Loka, doktores Karlas Pjū un Viskonsīnas universitātes pētnieku grupas lolojums ir plastikāta gūžas, kuras ir pieslēgtas ekrānam ar virtuālā vīrieša attēlu vārdā Patriks, kurš ir atnācis uz prostatas dziedzera izmeklēšanu.

Studentiem ir divi uzdevumi: delikāti izmeklēt prostatu un nodibināt acu kontaktu ar pacientu ar mērķi paaugstināt turpmākās ārstēšanas efektivitāti.

„Tādējādi studenti ne tikai noslīpē savas iemaņas, bet praktizējas arī saskarsmes mākslā, – stāsta Loks. – Manekens aprīkots ar adapteriem, kuri reaģē uz spiedienu un ziņo studentam, ja viņš vai viņa veic nepareizas kustības vai spiež uz audiem pārāk stipri. Tāpat adapteru sistēma nosaka, cik rūpīgi tika veikta izmeklēšana”.

Šobrīd Patriks ir Drekselas un Floridas universitātes studentu rīcībā.


Написать комментарий

man arī vajag tādu simulatoru.