VW Golf sasniedzis 2,9 litru patēriņu uz 100 km

Publicitātes foto
Publicitātes foto

"Volkswagen Golf TDI BlueMotion" hečbeks nobraucis 1 602 kilometru distanci no Nantes (Francija) līdz Kopenhāgenai (Dānija) ar vienu degvielas tvertni. 

Šī automobiļa ekonomiskuma demonstrācijai autoražotājs nolīga vācu kompāniju "DEKRA", kura nodarbojas ar neatkarīgu ekspertīzi.

Hečbeka 50 litru degvielas tvertne tika uzpildīta un aizzīmogota Nantē. Viss brauciens ilga 20 stundas un 45 minūtes. Šī brauciena vidējais degvielas patēriņš rezultātā bija 2,92 litri dīzeļa uz 100 km. Turklāt šajā braucienā, kas tika veikts caur Parīzi, Antverpeni, Brēmeni un Hamburgu, automobilis neiztērēja visu bākā esošo degvielu, bet gan tikai 46,92 litrus.

Šī visekonomiskākā "VW Golf" modifikācija ar iekšdedzes dzinēju aprīkota ar 1,6 litru turbopūtes dīzeļa motoru, kas attīsta 110 zirgspēku jaudu un 250 ņūtonmetru griezes momentu. Spēka agregāts sajūgts ar sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu.

Tāpat automobilim ir "Start & Stop" sistēma, kā arī bremžu enerģijas rekuperācijas sistēma. Degvielas ekonomijas nolūkos hečbeka balstiekārta ir pazemināta par 15 milimetriem, bet virsbūvei uzstādīti papildus aerodinamiskie elementi, kas samazina gaisa pretestību uz uzlabo agregātu dzesēšanu. Vēl šim spēkratam ir arī pazeminātas rites pretestības riepas.

"VW Golf TDI BlueMotion" ražotāja norādītais vidējais degvielas patēriņš ir 3,2 litri dīzeļa uz 100 km.


Написать комментарий